Mietityttääkö lainojen kilpailuttaminen verkossa? - Rahoitu.fi
Mietityttääkö lainojen kilpailuttaminen verkossa?

Mietityttääkö lainojen kilpailuttaminen verkossa? Katso mitkä asiat kuluttajia eniten epäilyttävät

Vuoden 2018 aikana Rahoitu.fi asiakaspalvelu vastasi 28.982 puheluun, 78.621 chat-viestiin sekä 10.958 sähköpostiin koskien asiakkaiden kysymyksiä lainavertailusta ja sen käytöstä. Listasimme sen perusteella kilpailutusta pohtiville, millaisia huolia ja kysymyksiä lainavertailuun yleisimmin liittyy. Löytyykö sinun epäilyksesi listalta?

1. Onko lainojenkilpailutus vain huijausta ja luotonantajien keksimä mainoskikka?

Rahoitu.fi palvelu ei itse myönnä lainaa. Me itsenäisenä toimijana yritämme ainoastaan löytää asiakkaallemme mahdollisimman monta ja edullista lainatarjousta eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Käyttäjä itse päättää onko mikään saaduista tarjouksista riittävän hyvä ja haluaako hän ottaa lainaa. Valta on siis täysin käyttäjällä itsellään ja palvelu vain tekee kilpailutuksesta hieman helpompaa ja nopeampaa. Samalla tavalla kuin lentolippuja tai hotellia etsiessä on yksinkertaisempaa katsoa vaihtoehdot yhdestä palvelusta sen sijaan, että lähtisi käymään läpi useiden yksittäisten lentoyhtiöiden tai hotellien sivuja ja niiden hintoja.

Myös kauppias Sampo Kaulasella oli varsin varauksellinen asenne lainojen kilpailutukseen. Lue Sampon blogista mitä mieltä hän on asiasta.

2. Ovatko tietoni turvassa ja voivatko ne vuotaa väärille tahoille kilpailutuksen yhteydessä? Jaetaanko tietojani mainostajille?

On sääli, jos osa kuluttajista jättää kilpailutuksen tekemättä henkilötietojensa vuotamisen pelossa sillä palvelumme käyttö on ehdottoman turvallista. Korkeaa turvallisuutta tietoturvan ja tietosuojan osalta edellyttävät jo yhteistyöpankkimme ja siksi tietoturvaan ja tietojen suojaamiseen on panostettu ja esimerkiksi koko sivustomme käyttää vahvasti suojattua Internet-yhteyttä. Emme myöskään luovuta tietojasi ulkopuolisten tahojen käyttöön, saat asiakassuhteeseesi liittyvää viestintää ainoastaan meiltä ja senkin voit halutessasi helposti lopettaa. Kannattaa kuitenkin huomata, että kilpailutuksen yhteydessä tarvittavat tietosi menevät automaattisesti hakemuksen jätettyäsi yhteistyöpankeillemme ja luotonmyöntäjille.

3. Kuinka moni saa lainaa tällaisen lainavertailun kautta?

Kaikista asiakkaista jotka kilpailuttivat lainansa kauttamme vuonna 2018 löysimme lainatarjouksen 74% hakemuksista. Niistä asiakkaista, jotka yhdistivät jo olemassa olevia lainojaan kauttamme ja maksoivat ne pois yhdistelylainalla, pystyimme löytämään heitä hyödyttäneen edullisemman lainan 78% käyttäjistä.

Lue muutamien asiakkaidemme kokemuksista tästä.

4. Mitä lainavertailun käyttäminen maksaa?

Palvelumme on kuluttajalle täysin maksuton. Emme myöskään myy tietojasi ulkopuolisille tahoille mainostamista varten, vaan saamme palkkiomme pankeilta mikäli onnistumme löytämään heiltä asiakkaalle sopivan lainan. Käyttö on siis käyttäjälle aidosti maksutonta.

5. Missä vaiheessa lainasta tulee minulle sitova, en ole vielä varma tarvitsenko lainaa?

Lainahakemuksen täyttäminen palvelussamme ei sido sinua mihinkään. Saat ensin tarjoukset pankeilta ja voit katsoa ne rauhassa läpi ilman, että sinun tarvitsee ottaa lainaa. Jos löydät mielestäsi hyvän tarjouksen ja haluat ottaa lainan teet valinnan palvelussamme. Vasta tuon valinnan jälkeen ohjaamme sinut valitsemasi pankin palveluun allekirjoittamaan ja viimeistelemään lainan nostamisen.

Jäikö jokin asia edelleen mietityttämään lainanhakuun liittyen? Tai haluaisitko jutella suoraan asiantuntevan ja ystävällisen asiakaspalvelumme kanssa lainavertailusta? Soita meille numeroon 03-41092000 (arkisin klo 9-16) tai aloita chatti sivun oikeasta alakulmasta.

nopea tuwallinen maksuton

Arvioitu Kuukausiera: XX €*

*) Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 233 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 95€ avausmaksu. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 958 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9%.

Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5%. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

LUE LISÄÄ: