Kulutusluotto - Vertaile luotot maksutta | Rahoitu.fi

Kulutusluotto - Vertaile luotot maksutta

Kulutusluoton hakeminen on tänä päivänä tehty hakijalle todella helpoksi. Ennen eri pankkien kulutusluottojen vertaileminen oli huomattavasti vaikeampaa, mutta tänä päivänä luottojen vertaileminen ei vie hakijalta aikaa eikä myöskään rahaa.
Lue lisää

*) Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %.
Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.
Mikä on kulutusluotto

Kulutusluotto on yleisesti käytetty termi lainalle, joka on tarkoitus käyttää kulutukseen. Joskus saattaa törmätä myös termiin kuluttajaluotto. Useimmiten kulutusluottoja otetaan erilaisten hankintojen rahoittamiseksi tai yllättävien menojen kattamiseksi. Esimerkiksi autolaina, lomalaina ja remonttilaina ovat kulutusluottoja.

Kulutusluotto voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Kun kulutusluottoa haetaan verkon kautta, on kyseessä vakuudeton kulutusluotto. Tämä tarkoittaa sitä, että luoton panttina ei ole mitään kiinteää omaisuutta, vaan lainan tarjoaminen perustuu hakijan luottotietoihin sekä hän palkkatuloihinsa. Kulutusluotto on juuri sitä miltä se nimensäkin mukaan kuulostaa: yksityishenkilölle myönnettävä kulutustarpeeseen käytettävä laina. Kulutusluotto on suuruudeltaan 2000 – 60 000 €, eli se on asuntolainaa pienempi luotto.

Kulutusluottoa otetaan yleensä odottamattomaan tarpeeseen tai suunniteltuun suurempaan ostokseen, kuten auton ostamiseen, häiden kustantamiseen, tai tänä päivänä todella suosittu käyttötarkoitus on lainojen yhdistäminen. Verrattuna asuntolainaan kulutusluotto on koroiltaan hieman kalliimpaa, mutta verrattuna luottokorttiin, se on edullisempaa. Kulutusluoton vuosikorko on yleensä välillä 9 – 30 %. Korko määräytyy haetun lainasumman, valitun lyhennysajan tai kuukausilyhennyksen mukaan. Aikaisemmin korot ovat voineet olla korkeampiakin, mutta laissa asetettu korkokatto lopetti tällaisten kiskurikorkojen perimisen, ja samalla se myös poisti markkinoilta sellaisia toimijoita, jotka eivät välttämättä olleet ihan rehellisimmästä päästä. Tänä päivänä lainaa hakiessa voi siis olla varma siitä, että kaikki lainantarjoajat ovat rehellisiä ja luotettavia pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka toimivat Suomen rahoituslakien mukaisesti.

Kulutusluotto tiivistettynä
  • Kulutusluotto on yksityishenkilölle myönnettävä kulutustarpeeseen käytettävä laina.
  • Kulutusluotto sopii erilaisiin tarpeisiin; autoon, remonttiin, lomamatkaan, veneeseen, lääkärikäyntiin tai esimerkiksi lemmikin hankintaan.
  • Haettava lainasumma vaihtelee 2000 - 60 000 euron välillä.
  • Takaisinmaksuaika 1-15 vuotta.
  • Korko ja muut lainaehdot vaihtelevat pankista riippuen. Kulutusluotto kannattaa aina kilpailuttaa.

Kulutusluoton hakeminen ja vertaileminen on hakijalle aina ilmaista, eikä se sido ja velvoita hakijaa loppukädessä ottamaan luottoa. Lainahakemuksen voi tehdä jo siinä vaiheessa, kun vasta miettii lainan ottamista. Tekemällä hakemuksen saa selvitettyä sen, millaisen lainan ja millaisilla ehdoilla hakijalla on mahdollista sitä saada. Edullisin kulutusluotto löytyy vain vertailemalla.

Luoton ottamista pidetään yleensä huonoa asiana, mutta jos henkilön talous on kunnossa ja hänellä on mahdollista maksaa luotto takaisin sovitussa aikataulussa, luoton ottaminen esimerkiksi auton hankintaan voi olla parempi vaihtoehto kuin säästää rahaa kymmenen vuotta, ennen kuin auton voi hankkia. Luoton ottaminen ei siis ole välttämättä negatiivinen asia, vaan se voi helpottaa elämää. Elämässä myös tulee eteen sellaisia tilanteita, kuten hajoamisia, onnettomuuksia ym., jolloin oma talous ei pystykään joustamaan niin nopeasti. Tällöin Rahoitu.fi -palvelu ja sen lainavertailu ovat apuna.

Kulutusluotto voi olla myös joustava

Tänä päivänä kuulee myös usein puhuttavan joustoluotoista. Joustoluotto on myös kulutusluotto, mutta se on ominaisuuksiltaan perinteistä kulutusluottoa joustavampi. Joustava kulutusluotto on jatkuvasti voimassa oleva luotto. Se on suuruudeltaan yleensä 1000 – 10 000 €, eli perinteistä kulutusluottoa pienempi. Henkilö pystyy nostamaan rahaa tarpeensan mukaan myönnetyn lainamäärän puitteissa, eli koko summaa ei tarvitse nostaa kerralla. Lyhennystä ja korkoa maksetaan vain nostetusta lainasummasta. Näin ollen kuukausilyhennys voi olla joka kuukausi eri, sillä se on yleensä prosentuaalinen osa nostetusta jäljellä olevasta lainasummasta, esimerkiksi 5 %.

Joustoluoton ottanut henkilö voi päättää, lyhentääkö hän luottoa kuukaudessa vaaditun minimisumman, vai lyhentääkö hän hieman suuremman summan. Joustoluottoon on myös mahdollista saada lyhennysvapaa kuukausi, joka haetaan luoton myöntäneen tahon verkkosivuilta omilla tunnuksilla.

Koska kyseessä on jatkuva voimassa oleva luotto, luottosopimus ei lakkaa olemasta, vaikka henkilö maksaakin koko myönnetyn ja nostetun lainasumman pois. Luottosopimus päättyy vasta, kun henkilö ilmoittaa luoton myöntäneelle taholle, että hän haluaa päättää luottosopimuksen. Henkilö voi myös päättää pitää joustoluoton voimassa, jolloin se toimii hänellä luottokortin tapaan ’varaluottona’, jota voi käyttää silloin, jos elämässä tulee vastaan tilanne, jossa on tarvetta suuremmalle summalle rahaa.

Joustoluotto voi myös olla sopiva ratkaisu opiskelijalle, jolla on silloin tällöin tiukempina kuukausina tarvetta rahalla, vaikka se olisi sitten vain 200 € kolmen kuukauden välein. Mutta joustoluoton olemassaolo tuo mielenrauhaa ja helpotusta esimerkiksi sellaisille kuukausille, kun opiskelijan on luettava paljon tentteihin ja töissä käymiseen ei ole niin paljon aikaa. Tällöin oma talous ei tuo lisästressiä jo muutenkin stressaavaan tenttikauteen.

Kulutusluotto helpottaa arkea

Mitä vaatimuksia hakijan tulee täyttää?

Kulutusluottoa hakevan henkilön tulee täyttää tiettyjä kriteerejä voidakseen saada tarjouksia lainanantajilta

  • vähintään 20-vuoden ikä
  • luottotiedot kunnossa
  • asuinpaikka vakituisesti Suomessa
  • säännölliset palkka- tai eläketulot
  • tili suomalaisessa pankissa

Kulutusluottoa voi myös hakea yhdessä toisen hakijan kanssa. Tässä tapauksessa molempien hakijoiden on täytettävä yllä mainitut kriteerit. Etenkin suurempaa kulutusluottoa haettaessa yhteishakija parantaa huomattavasti mahdollisuuksia saada tarjouksia lainantarjoajilta.

Yhteistyökumppanit

Bondora
Bigbank
Credigo
Collector
EuroLoan
POP Pankki
Nordax Bank, osa NOBA Bank Groupia
Lainaamo
Laina.fi
Avida
Instabank
Resurs Bank
My Lender
Kaarnalaina
Bondora
Credit24
Alisa Pankki
Halino
Lainasto
Bank Norwegian - a part of NOBA Bank Group
Risicum FI
Morrow Bank
Lea bank
Brocc
GF Money
Svea
TF Bank Laina

Esimerkki kulutusluotosta

Tiina, 25, ja Matti, 26, ovat jo kauan aikaa miettineet uuden auton hankkimista, sillä heidän nykyinen autonsa on vaatinut useita huoltoja, joihin on kulunut paljon rahaa. Tiina ja Matti ovat löytäneet autoliikkeestä mieleisensä auton, joka on ollut liikkeessä esittelyautona. Auton hinta on 32 000 €, mutta he ovat saaneet tingittyä sen 30 000 euroon. Autoliike tarjosi Tiinalle ja Matille rahoitusta heidän yhteistyökumppaninansa toimivan rahoituslaitoksen kautta, mutta Tiina ja Matti haluavat kilpailuttaa lainoja, jotta he löytävät edullisemman ja itselleen paremmin sopivan lainan. Tiinalla ja Matilla on entuudestaan 5000 € kulutusluotto, jota he lyhentävät 300 € kuukaudessa ja jonka he haluaisivat samalla maksaa pois, jotta heille jäisi lyhennettäväksi vain yksi kulutusluotto.

Tiina ja Matti tarvitsevat lainaa 35 000 €, mutta he ovat päättäneet hakea lainaa 40 000 €. He ajattelivat ylijäävällä summalla aloittaa sijoittamisen laittamalla osan rahasta rahastoihin ja jättämällä osan säästötilille. He haluaisivat viiden vuoden päästä ostaa oman asunnon, johon ovat säästäneet jo jonkin verran rahaa. Molemmilla on säännölliset palkkatulot ja he laskevat, että heille sopiva kuukausierä olisi 500 €. He laskevat, että tällä tavalla lainan maksuaika olisi noin 8 vuotta.

Tiina ja Matti tekevät yhdessä lainahakemuksen torstai-iltana Rahoitu.fi -sivuston kautta. Koska he hakevat lainaa yhteishakijoina ja heidän yhteenlasketut tulonsa kuukaudessa verojen jälkeen ovat 3800 €, saavat he useita eri lainatarjouksia. Osa tarjouksista tulee torstai-iltana ja osa perjantaina aamupäivän aikana. Tiina ja Matti huomaavat heti, että lainatarjoukset ovat paljon edullisempia kuin heille autoliikkeen kautta tarjottu rahoitus. Pariskunta päättää perehtyä viikonlopun aikana lainatarjouksiin ja niiden ehtoihin.

Sunnuntaina Tiina ja Matti ovat päätyneet valitsemaan lainatarjouksen 40 000 € lainalle, jonka maksuaika on 7,5 vuotta ja todellinen vuosikorko lainalla on 9,5 %. Tällöin lainan kuukausilyhennys on 487 € ja lainan kokonaissummaksi tulee 43 800 €. He allekirjoittavat lainasopimuksen ja lainapäätös tulee heille maanantai aamuna sähköpostiin. Maanantaina iltpäivällä lainasumma on Tiinan ja Matin yhteisellä pankkitilillä. Ensimmäiseksi he maksavat pois vanhan kulutusluottonsa. Tämän jälkeen he menevät autoliikkeeseen, jossa täytetään kaikki myyntiin liittyvät paperit. Tiina ja Matti maksavat paikan päällä mobiiliverkkopankkia käyttäen auton hinnan, 30 000 €, jonka jälkeen he saavat itselleen auton rekisterikirjan sekä auton avaimet. Autoliike antaa heille vielä 200 € ostokortin läheiselle bensa-asemalle.

Maanantai-iltana Tiina ja Matti tutkivat vielä erilaisia rahastoja, ja päättävät sijoittaa kolmeen eri rahastoon, 1000 € kuhunkin. Lainasta jäävän loppusumman he siirtävät säästötilille.

Kulutusluottoa otetaan nyt lainojen yhdistämiseen

Yksi suosituimmista kulutusluoton käyttökohteista on lainojen yhdistäminen. Tämä tarkoittaa sitä, että uudella kulutusluotolla maksetaan pois kaikki aikaisemmat kulutusluotot ja luottokorttilaskut, joita saattaa olla useampia, jolloin päästään eroon useammasta kuukausilyhennyksestä ja jäljelle jää vain yksi lyhennettävä kulutusluotto.

Lainojen yhdistäminen kannattaa, sillä vanhoissa kulutusluotoissa ja luottokorttiluotoissa korko saattaa olla paljon korkeampi, kuin mitä tänä päivänä tarjolla olevissa kulutusluotoissa on. Varsinkin jos kulutusluottoa on ottanut ennen voimaan tullutta lakia lainojen korkokatosta, kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa lainat tällaisten lainojen pois maksamiseksi mahdollisimman nopeasti. Pitämällä tällaisia lainoja häviät joka kuukausi rahaa, jolle olisi varmasti parempaakin käyttöä. Kun maksat useampaa eri lyhennystä, maksat myös useampaa eri korkoa. Yhdistämällä kaikki lainat, sinulle jää vain yksi laina ja yksi korko. Tällöin pysyt paremmin ajan tasalla omasta taloudestasi ja voit saada vuoden aikana isoja säästöjä. Talouden suunnittelu on silloin myös paljon helpompaa ja saat todennäköisesti laitettua joka kuukausi rahaa myös säästötilillesi.

Miksi kulutusluotto Rahoitu.fi:n kautta?

Rahoitus.fi on luotettava suomalainen lainan vertailu- ja välityspalvelu, joka palvelee kaikkia suomalaisia lainanhakijoita ollen heidän apunaan löytämässä itselleen parhaan mahdollisen heidän talouteensa sopivan kulutusluoton. Rahoitu.fi yhteistyökumppaneina on luotettavia ja rehellisiä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat kulutusluottoja suomalaisille lainanhakijoille. Yhteistyökumppaneita on yli 20, joten tehdessään hakemuksen Rahoitu.fi -sivuston kautta, hakija tulee saamaan useita lainatarjouksia, jotka kaikki ovat pankkien yksinomaan kyseiselle hakijalle laskemia tarjouksia. Hakemuksen tekeminen ei sido hakijaa mihinkään, ja tarjoukset saatuaan hän voi rauhassa tutustua tarjouksiin, vertailla niitä ja niiden ehtoja keskenään ja tehdä sen jälkeen päätöksen siitä, valitseeko hän jonkin hänelle tehdyistä tarjouksista.

Rahoitu.fi tarjoaa myös asiantuntevan asiakaspalvelun, joka auttaa hakijoita kaikissa lainan hakemiseen ja vertailemiseen liittyvissä asioissa. Etenkin ensimmäistä kertaa lainaa hakeville heistä voi olla suuri apu.

Perinteisesti ihmiset hakevat kulutusluottoa omasta pankistaan, mutta tällöin lainanhakijalta jää kokonaan väliin lainan vertaileminen. Kun lainahakemuksen tekee Rahoitu.fi -palvelun kautta, mukana ovat myös monet perinteiset pankit, jopa se ’oma pankki’. Kun pankki tietää, että tarjouksen tekijöitä on useampia, on tarjous lähes poikkeuksetta edullisempi, kuin jos menisit kysymään sitä suoraan pankista. Kilpailutus tuo aina säästöjä hakijalle verrattuna siihen, että kilpailutuksen jättää tekemättä. Tänä päivänä pankkeihin myös joutuu varaamaan ajan, jotta pääsee keskustelemaan lainaneuvottelijan kanssa, sillä pankit ovat siirtäneet palveluitaan verkkoon. Onkin siis paljon fiksumpaa tehdä lainahakemus verkossa, Rahoitu.fi -palvelussa, jolloin säästät aikaa ja saat useampia tarjouksia, joiden ansiosta voit myös säästää rahaa.

Olipa laina- ja luottotarpeesi millainen tahansa, Rahoitu.fi -palvelu auttaa sinua ja ohjaa sinua hakemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivaa lainaa. Jos sinua mietityttää lainojen korot tai lainoihin liittyvät termit, niistäkin voit kysyä asiakaspalvelulta, joka auttaa mielellään selvittämään kaikki sinua askarruttavat lainan hakemiseen liittyvät asia.

Hae kulutusluotto Rahoitu.fi -palvelusta