Joustoluotto - Joustoa omaan talouteen | Rahoitu.fi

Joustoluotto - Joustoa omaan talouteen

Olet varmaan joskus kuullut joustoluotosta, mutta tiedätkö mikä se oikeasti on ja miten se toimii? Lue lisää

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto kuuluu vakuudettomiin lainoihin, mutta se eroaa paljon perinteisestä kulutusluotosta. Tänä päivänä joustoluotto on suosittu lainamuoto, sillä se tuo perinteistä käyttöluottoa enemmän joustoa omaan talouteen. Kuten nimikin jo kertoo, kyseessä on joustava kulutusluotto, joka muistuttaa enemmän luottokorttiluottoa kuin perinteistä kulutusluottoa.

Mikä on joustoluotto

Joustoluotto on kooltaan yleensä pienempi kuin kulutusluotto, välillä 1000 – 10 000 €. Jotkut tahot saattavat tarjota suurempiakin summia, mutta ne ovat enemmänkin poikkeus. Hyvin yleinen summa joustoluotolle on 2000 - 3000 €. Rahoitu.fi -palvelun kautta on mahdollista saada joustoluotto heti tilille tekemällä hakemuksen sivustolla.

Yksi joustoluoton suurimmista eduista on se, että luottoa ei tarvitse nostaa yhdellä kertaa, vaan sitä voi nostaa aina oman tarpeen mukaan. Riippuen lainanmyöntäjästä, nostot ovat joko maksuttomia tai niistä peritään jokin prosentuaalinen tai kiinteä nostokulu. Joustoluotosta maksetaan korkoa vain nostetusta luottosummasta, ei koko myönnetystä summasta. Luottoa vapautuu aina luottotililtä uudelleen takaisin käyttöön sitä mukaa, kun luottoa lyhennetään. Kyseessä on siis jatkuva luotto, ja toimii luottokortin tapaan, aivan kuten jo aikaisemmin mainittiin. Joustoluotossa rahaa saa nostaa tilille silloin kun haluaa. Rahat saa heti käyttöön, ja nostoja voi tehdä oman aikataulun mukaan. Joustoluotossa takaisin maksettava kuukausierä voi olla joko kiinteä tai prosentuaalinen osuus nostetusta lainasummasta.

Joustoluotto on nimensä mukaisesti erittäin joustava. Lainan ottanut henkilö voi valita maksaako hän kuukaudessa vaaditun minimilyhennyksen vai kenties suuremman summan. Joustoluotto myös joustaa niinä kuukausia, kun talous on vähän tiukemmalla. Lyhennysvapaan kuukauden hakeminen on helppoa luotonmyöntäjän sivustolla omilla tunnuksilla sisään kirjautumalla. Joustoluoton voi halutessaan maksaa pois myös yhdellä kerralla. Luoton pois maksaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että luottosopimus päättyy. Se vain tarkoittaa sitä, että sinulla on luottoa taas täysimääräisesti käytettävissä.

Joustoluotossa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, mikä on luoton todellinen vuosikorko, sillä se saattaa vaihdella todella paljon eri lainanmyöntäjien kesken. Kiinnitä erityisesti huomiota siihen, voiko nostoja tehdä ilman erillisiä kuluja tai minkä suuruinen nostokulu on, jos sellaista peritään.

Joustoluoton voi saada helpommin kuin perinteisen käyttölainan, siksi joustoluotto voi olla parempi sekä myös helpompi vaihtoehto esimerkiksi opiskelijalle, kunhan minimilyhennys kuukaudessa on sellainen, josta pystyy selviytymään myös opiskelijan budjetilla.

Useita lainantarjoajia, useampia tarjouksia

Aikaisemmin joustoluotto tarjosivat lähinnä verkossa toimivat rahoituslaitokset, mutta tänä päivänä myös perinteiset suomalaiset pankit ovat ottaneet joustoluoton osaksi lainatarjontaansa. Tämä on lainanhakijoiden kannalta hyvä asia, sillä mitä useampi toimija on olemassa, sitä useamman lainatarjouksen hakija voi saada. Ja kova kilpailu vaikuttaa siihen, että lainojen korot pysyvät suhteellisen matalalla.

Vuonna 2019 voimaan tullut korkokatto toki jo itsessään estää todella suurten korkojen perimisen lainoista. Yleisesti käytössä on 3 kk euribor korko, mutta tämä tietenkin vaihtelee lainantarjoajien välillä. Tehty tarjous on aina henkilökohtainen ja perustuu hakijan antamiin tietoihin, siksi kahden eri henkilön hakemia lainoja ei voi vertailla keskenään, sillä rahoituslaitokset painottavat tarjouksen tehdessään eri kriteereitä. Siksi onkin tärkeää tehdä vertailua, eikä valita ensimmäistä verkossa vastaan tulevaa ilmoitusta. Vain vertailemassa voit saada juuri sinulle sopivan ja juuri sinulle lasketun parhaan tarjouksen.

Yhteistyökumppanit

Resurs Bank
Lainasto
Credit24
Credigo
EuroLoan
POP Pankki
Lea bank
TF Bank Laina
Bigbank
Bondora
Kaarnalaina
Svea
Halino
Brocc
My Lender
Morrow Bank
Collector
Lainaamo
Instabank
Laina.fi
Risicum FI
Avida
Alisa Pankki
GF Money
Bondora
Bank Norwegian - a part of NOBA Bank Group
Nordax Bank, osa NOBA Bank Groupia

Kuka voi saada joustoluottoa?

Joustoluottoa voi saada kuka tahansa vähintään 21-vuotias Suomen kansalainen, jolla on pysyvä osoite Suomessa, säännölliset tulot eikä minkäänlaisia maksuhäiriömerkintöjä sekä tili suomalaisessa pankissa. Luottotarjoukseen ja luoton korkoon vaikuttaa paljon se, millaiseksi lainatarjouksen tekijä katsoo lainanhakijan maksukyvyn nyt ja tulevaisuudessa.

Saivat hyviä joustoluotto tarjouksia

Mieti tarkkaan, minkä kokoista joustoluottoa haet. Riittääkö 2000 € vai olisiko suurempi summa sopivampi. Älä kuitenkaan valitse liian isoa summaa vain siksi, että sellainen olisi kiva olla olemassa, sillä silloin sinulle saattaa olla houkutuksena käyttää sitä turhaan kuluttamiseen. Mieti tarkkaan miksi ja millaisessa tilanteessa sinulle voi olla apua joustoluotosta. Onko se sinulla apuna elämän yllättävissä menoissa vai onko sinulla jo tiedossa jokin tietty käyttötarkoitus, mutta et ole täysin varma sen hinnasta?

Vaikka joutoluotto onkin todella hyvältä kuulostava vaihtoehto, mieti tarkasti ennen sen ottamista, mihin tarkoitukseen olet lainaa ottamassa. Lainaa ei pidä koskaan ottaa liian kevein perustein, sillä olet sitoutunut hoitamaan sen takaisinmaksun. Aivan kuten ennen minkä tahansa lainan hakemista ja ottamista, mieti tarkkaan onko lainalle todellista tarvetta vai voisitko rahoittaa tarpeesi jollakin muulla tavalla. Rahoitu.fi -palvelu auttaa sinua aina, jos sinulla on joustoluottoon, tai mihin tahansa lainan hakemiseen liittyviä kysymyksiä.

Joustoluoton etuja

Joustoluotolla on perinteiseen käyttölainaan verrattuna paljon etuja.

 • joustava, jatkuva luottolimiitti
 • myönnettyä luottoa ei tarvitse nostaa kerralla
 • nostoja voi tehdä silloin, kun itse haluaa
 • toimii kuin luottokortti, tuo joustoa omaan talouteen
 • korkoa maksetaan vain nostetusta luotosta, ei myönnetystä luottosummasta
 • maksettavan kuukasilyhennyksen voi määritellä itse; maksatko vain minimilyhennyksen vai suuremman summan
 • lyhennetty luotto palautuu käytettäväksi luotoksi
 • mahdollisuus lyhennysvapaaseen kuukauteen
 • luoton voi maksaa kerralla pois
 • luottosopimus ei pääty, vaikka luoton lyhentäisi kokonaisuudessaan

Jos mietit, sopiiko joustoluotto sinun tarpeisiisi, Rahoitu.fi palvelussa sinulla on mahdollista vertailla keskenään perinteistä käyttölainaa sekä joustoluottoa, vain tekemällä lainahakemuksen. Kun valitset lainan enimmäismääräksi 60 000 €, saat tarjouksia sekä joustoluotosta että perinteisestä käyttölainasta. Tällä tavalla saat helposti ja nopeasti apua omaan päätökseesi.

Joustoluoton käyttötarkoituksia

Voit hakea joustoluottoa avuksi omaan talouteesi mahdollisia odottamattomia menoja varten tai jotakin tiettyä käyttötarkoitusta varten. Joustoluotto on hyvä vaihtoehto silloin, kun et ole täysin varma siitä, kuinka paljon ajattelemaasi käyttötarkoitukseen tarvitsee rahaa. Jos olet esimerkiksi tekemässä pientä remonttia kotona, etkä ole täysin varma, tarvitsetko siihen tarkoitukseen 6000 € vai 10 000 €, on joustoluotto oivallinen ratkaisu tällaisessa tilanteessa. Nostat luottoa sitä mukaa ja sen verran kuin tarvitset, käyttämättä jäänyt luotto jää odottamaan muuta käyttötarkoitusta tai jätät sen kokonaan käyttämättä, valinta on sinun. Maksat lyhennystä ja korkoa vain siitä summasta, jonka olet luottoa nostanut.

Joustoluotto voi olla apuna myös opiskelijalle sellaisena aikana, kun hänellä on paljon tenttejä, eikä niin paljon aikaa käydä töissä. Kun opiskelijalla on joustoluotto, voi hän hyvillä mielin tehdä vähän vähemmän töitä yhtenä kuukautena ja keskittyä enemmän tentteihin, ja joustoluotto on varalla olemassa, jos tarvetta esiintyy vaikka vain muutamalle sataselle.

Yksi tapahtuma, jonka menoja voi olla vaikea arvioida tarkasti, ovat häät. Vaikka budjetti olisikin laskettu kutsutun vierasmäärän mukaan, aina voi sattua jotain sellaista, joka vaatiikin lisäbudjettia tai jokin asia o unohdettu kokonaan budjetista. Joustoluotto on apua tässäkin tilanteessa, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että hääjuhlasi ei ole sellainen kun sen haluat olevan, koska olit laskenut budjetin väärin.

Joulu on sellainen vuodenaika, kun jokaisella miestä kuluu normaalia enemmän rahaa, niin lahjoihin kuin jouluruokaan. Jos sinulla on joustoluotto, voit nostaa tilillesi tarvittavan määrän rahaa, jolla katat joulupöydän koko perheelle.

Tässä oli vain joitakin esimerkkejä siitä, millaiseen käyttötarkoitukseen joustoluotto sopii. Mutta käyttötarkoituksia on niin paljon kuin on lainanhakijoitakin, jokaisella on omanlaisensa tarve. Rahoitu.fi -palvelu ei tarvitse sinulta esseemittaista selontekoa siitä, mihin tarkoitukseen olet joustoluottoa hakemassa, ainoa asia, jonka haluamme tietää, on se, että sinulla on edellytyksiä saada lainaa ja myös maksaa se takaisin. Tällöin me voimme olla sinulle apuna.

Hae joustoluotto helposti Rahoitu.fi -palvelusta

Jos etsit joustoluottoa ja haluat saada parhaimmat tarjoukset, on Rahoitu.fi juuri oikea paikka joustoluottojen vertailuun ja hakemiseen. Joustoluoton hakeminen Rahoitu.fi -palvelun kautta on nopeaa ja helppoa. Jos sinulla on tarvetta saada joustoa omaan talouteen, täytä hakemus Rahoitu.fi -sivustolla, valitse lainan muodoksi joustoluotto, ja odota, että lainantarjoajat tekevät sinulle tarjouksen. Tämän jälkeen voit verrata lainoja ja niiden ehtoja keskenään ja valita niistä sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Saat joustoluoton itsellesi jopa saman päivän aikana.

Näin haet joustoluottoa Rahoitu.fi -palvelussa:

 1. Kirjaa itsellesi valmiiksi ylös tiedot, joita tarvitset hakemusta varten. Näitä ovat palkkatulot, muut tulot, mahdolliset olemassa olevat lainat ja niiden lyhennykset.
 2. Täytä hakemus Rahoitu.fi -palvelun sivulla.
 3. Valitse hakemasi lainasumma sekä haluamasi laina-aika. Kun olet hakemassa joustoluottoa, valitse lainan enimmäissummaksi 60 000 €.
 4. Varmista, että olet täyttänyt hakemukseen kaikki tarvittavat tiedot ja että ne pitävät paikkaansa.
 5. Lähetä hakemus ja odota. Saat kohta lainatarjouksia lainantarjoajilta.
 6. Vertaile lainoja keskenään. Tarjottujen lainojen joukossa on sekä joustoluottoja että perinteisiä käyttöluottoja.
 7. Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto ja tee valinta klikkaamalla kyseistä vaihtoehtoa.
 8. Saat lainaehdot ja sopimuksen sähköpostiisi. Tee sähköinen allekirjoitus.
 9. Lainanmyöntäjä ilmoittaa sinulle, kun laina on nostettavissa tilillesi, parhaimmillaan jo samana päivän aikana.

Rahoitu.fi on suomalainen lainanvertailua tarjoava palvelu, jonka kanssa yhteistyökumppaneina toimivat pankit ja rahoituslaitokset ovat tunnettuja sekä luotettavia Suomessa toimivia toimijoita, jotka ovat olleet alalla jo pidemmän aikaa, ja joilla on paljon tyytyväisiä asiakkaita. Siksi voit olla varma, että valitsitpa minkä tahansa lainantarjoajan tarjouksen, olet tekemisissä luotettavan tahon kanssa. Rahoitu.fi ei suosi ketään yhteistyökumppaninaan toimivaa lainantarjoajaa, vaan kaikki tehdyt tarjoukset tulevat suoraan hakijalle, joista hän voi itse valita itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Hakemuksen tekeminen on aina hakijalle ilmaista, lainanmyöntäjät maksavat Rahoitu.fi -sivustolle palkkion heidän kauttaan myönnetyistä lainoista. Tämä tarkoittaa sitä, että hakemuksen lainojen vertailemiseksi voi tehdä, vaikka ei olisikaan vielä varma siitä, onko valmis ottamaan lainaa. hakemuksen tekeminen ei sido tai velvoita hakijaa ottamaan lainaa.

Rahoitu.fi -palvelun käyttäjät ovat todella tyytyväisiä saamaansa palveluun ja suosittelevat palvelun käyttämistä kaikille, jotka ovat aikeissa hakea lainaa. Palvelun käyttäminen on nopeaa ja helppoa, hakijaa ohjeistetaan kaikissa vaiheissa, jotta hakemus tulee täytetyksi oikein. Mahdollisissa ongelmatilanteissa tai jos hakijalla on kysymyksiä koskien hakemuksen tekemistä, Rahoitu.fi -sivuston asiakaspalvelu auttaa mielellään selvittämään nämä mieltä askarruttavat asiat.

*) Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %.
Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.