Joustoluotto - Rahoitu.fi
Kaikkien uusien lainojen nimelliskorko 4,5%-10% 30.9.2021 asti. 1.10.2021 alkaen lainasopimuksen mukainen.
Joustoluotto

Joustoluotto antaa liikkumavaraa omaan talouteen

Haaveiletko romanttisesta lomamatkasta, uuden kodin remontoimisesta tai perheautosta? Joustoluotto on sopiva laina niin suurten kuin pienempienkin unelmien toteuttamiseen.

Vaikka eläisimme kuinka säästeliäästi ja laittaisimme rahaa sivuun pahan päivän varalle, elämässä voi tulla hetkiä, jolloin yllättäviä menoeriä kertyy liikaa hallittavaksi. Kun kotona hajoaa putket tai hammaskalusto menee uusiksi, eivät säästöt välttämättä riitä kaiken maksamiseen. Siinä tilanteessa joustava luotto tarjoaa nopean ratkaisun talouden tasapainottamiseksi.

Mikä on joustoluotto?

Se on vakuudeton laina, joka eroaa tavallisesta kulutusluotosta siten, että sen voi halutessaan nostaa joko kerralla tai pienemmissä erissä vähitellen. Luottokortin tavoin luoton ottajalle myönnetään luottoraja, jonka puitteissa rahaa on käytettävissä. Korkoa maksetaan vain nostetusta summasta, ei koko käyttöön myönnetyn luoton määrästä.

Tämä luotto on sananmukaisesti joustava, sillä sitä voi käyttää ja muuttaa elämäntilanteen mukaan. Rahaa voi nostaa juuri sen verran kuin sillä hetkellä tarvitsee, ja myös takaisinmaksaminen on tehty joustavaksi. Taloudellisen tilanteen niin salliessa luoton voi maksaa pois vaikka kerralla. Ja mikäli rahantarve kasvaa, lainamäärää on mahdollista myös korottaa matkan varrella.

Joustoluotto heti - Hae luottoa helposti

nopea tuwallinen maksuton

Mihin luottoa kannattaa ottaa?

Vakuudettomia luottoja käytetään useimmiten aivan tavallisten arkisten asioiden rahoittamiseen sekä suurempien kulujen tasaamiseen. Myös joustoluotto on tarkoitettu kenelle tahansa, joka tarvitsee taloudellista apua rahatilanteensa tasapainoittamiseen. Myönnettävän lainan määrä voi vaihdella pankin tai luottolaitoksen mukaan 1000 eurosta aina 50 000 euroon asti.

Luoton joustavuuden ansiosta joustoluotto soveltuu erinomaisesti niihin tilanteisiin, joissa tarkkaa rahantarvetta ei ole vielä tiedossa, kuten kodin remontoimiseen. Myönnetty luotto siirretään lainapäätöksen tekemisen jälkeen kokonaisuudessaan tilille, jolta rahaa voi nostaa tarpeen vaatiessa.

Yleisimät syyt ottamiseen ovat:

 • Kodin remontti ja sisustaminen
 • Auton tai muun ajoneuvon hankinta
 • Matkustaminen ja loma
 • Harrastukset ja itsensä kehittäminen

Kenelle joustoluotto sopii?

Kuten minkä tahansa lainan ottamisessa, joustoluotonkin kohdalla kannattaa luoton tarvetta ja käyttötarkoitusta punnita tarkkaan etukäteen. Turhaan ei lainaa kannata koskaan ottaa ja tärkeintä on suhteuttaa otettavan luoton määrä omaan takaisinmaksukykyyn. Tämä rahoitus on hyvä tilapäinen talousbuusti henkilölle, jonka maksukyky on vakaa.

Miten joustoluottoa voi hakea?

Joustolaina on vakuudeton laina eikä sen saamiseksi tarvita vakuuksia tai takaajia. Tämä tekee lainan hakemisesta nopeaa ja vaivatonta maksuttomalla verkkohakemuksella ilman pitkää odotusaikaa – päätös tulee parhaimmillaan jopa saman päivän aikana. Kun päätös on tehty, rahat siirretään tilille viipymättä.

Vaikka luoton hakeminen on helppoa ja nopeaa, hätiköidysti sitä ei kannata hakea. Ennen hakemista laina kannattaa kilpailuttaa. Vaikka helposti ajattelemme, että omasta pankista saa parhaan diilin, niin se ei välttämättä ole aina halvin vaihtoehto. Edullisimman lainavaihtoehdon voit selvittää Rahoitu.fi -palvelun kautta helposti.

Miten lainaa maksetaan takaisin?

Joustoluoton takaisinmaksuajat vaihtelevat yleensä 1 - 10 vuoden välillä, lainan myöntäjästä ja sen hakijasta riippuen. Takaisinmaksu sovitaan aina yksilöllisellä lyhennysohjelmalla lainaa otettaessa. Lyhennysohjelma riippuu aina luoton hakijasta ja hänen tuloistaan.

Takaisinmaksu tapahtuu kuukausierissä. Pidemmällä laina-ajalla on mahdollista saada kuukausieriä pienemmiksi ja kohtuullisiksi, mutta samalla se nostaa lainan kokonaishintaa. Lainan hintaa voit pienentää maksamalla nostetun rahamäärän takaisin mahdollisimman nopeasti.

Lainaa otettaessa kannattaa aina muistaa, että lainan määrä ja maksuerien suuruus mitoitetaan oman maksukykykysi mukaan. Vaikka hinku lainasta eroon pääsemiseksi olisikin suuri, liian suuria kuukausieriä kannattaa välttää, jotta omasta arjesta ei tule liian tiukkaa. Rahaa tulee jäädä normaaliin elämiseen ja laskujen maksuun.

Pankista tai rahoituslaitoksesta riippuen joustoluotossa on mahdollista saada myös muutama lyhennysvapaa kuukausi vuodessa. Tällöin maksat ainoastaan lainan korot ja lainanhoitomaksut siltä kuukaudelta.

Mikäli taloudellinen tilanteesi kohentuu yllättäen, lainan pystyy halutessaan maksamaan pois myös kerralla.

Miten luoton korko muodostuu?

Jousto- ja kulutusluotto, pikalaina tai osamaksukauppa ovat erilaisiin tilanteisiin sopivia kulutusluottomuotoja. Kaikissa lainoissa ehdot ovat erilaisia ja maksut määräytyvät ehdoissa olevien korkojen ja maksujen mukaan. Kaikkien lainojen kohdalla kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo luoton kokonaiskustannukset eli rahan hinnan kaikkine kuluineen.

Lainan korko muodostuu viitekorkona käytettävästä 3 kk euriborista, asiakaskohtaisesta marginaalista sekä luoton avaus- ja tilinhoitomaksusta. Lisäksi hakijan kannattaa myös perehtyä muihin maksuihin ja palkkioihin, joita peritään luottoon tehtävistä muutoksista. Nämä on kirjattu luoton sopimusehtoihin.

Esimerkiksi lainaerän uusista nostoista peritään yleensä joko provisioon ja/tai kiinteään hintaan perustuva nostopalkkio, joka kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia – varsinkin, jos rahaa nostaa usein. Useiden nostojen tekeminen voikin nostaa lainan kokonaishintaa huomattavasti. Siksi joustoluoton ottajan kannattaa suunnitella hankintojaan etukäteen ja suorittaa suurempia nostoja kerralla.

Milloin joustoluottoa ei kannata ottaa?

Joustolainaa ei kannata ottaa, mikäli oma maksukyky ei riitä luoton takaisin maksamiseen. Maksukyvyn olisi kestettävä asumiskulut ja muut välttämättömät elinkustannukset. Lisäksi luottoa ottaessa tulee huomioida myös korkojen mahdollisen nousun vaikutus kuukausierän suuruuteen.

Jos epäilet, että takaisinmaksu on kohdallasi haastavaa, mieti muita rahoitusratkaisuja tai suunnitellun hankinnan lykkäämistä tai siitä luopumista.

Toisaalta, jos vakuutesi riittävät, kannattaa harkita myös vakuudellista kulutusluottoa, joissa on usein pienempi korko kuin vakuudettomissa luotoissa.

Voiko kuka tahansa saada joustoluoton?

Tämän lainan aadakseen hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Hänellä tulee olla säännölliset tulot, eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla. Kriteerit voivat kuitenkin vaihdella pankki- ja luottolaitoskohtaisesti.

10 syytä valita joustoluotto

 1. Sen avulla tasaat suuria menoeriä useammalle kuukaudelle.
 2. Se on helposti haettava laina ja hakemisen voi tehdä verkossa.
 3. Sekä lainapäätös että rahat tulevat nopeasti, jopa saman päivän aikana.
 4. Maksat korot ainoastaan siitä lainanosasta, jonka olet nostanut.
 5. Takaisinmaksu on joustavaa ja voit maksaa halutessasi lainan pois vaikka kerralla.
 6. Siihen kuuluu yleensä yksi tai kaksi lyhennysvapaata kuukautta, jolloin maksat vain korot ja lainanhoitomaksut.
 7. Se toimii vararahastona. Aivan kuten luottokorteissa, luottoa vapautuu jälleen käytettäväksi suoritettujen maksujen myötä. Rahat ovat nostettavissa ympäri vuorokauden.
 8. Se on helppo kilpailuttaa lainavertailupalvelun kautta.
 9. Hakemuksen tekeminen ja tarjousten vertaileminen ei sido sinua ottamaan lainaa.
 10. Sen avulla voit maksaa pois useammat pienemmät ja kalliimmat luotot.

Kokeile lainavertailua

Rahoitu.fi on suomalainen rahoituspalvelu, joka auttaa suomalaisia talouden pulmatilanteissa ja löytää kätevästi yhdellä hakemuksella sinulle sen parhaan, vakuudettoman lainan. Rahoitu.fi-palvelulle on myönnetty oikeus käyttää avainlipputunnusta. Lainalaskuri on asiakkaalle ilmainen, sillä yritys saa palkkionsa suoraan pankeilta.

Rahoitu.fi palvelulla voit myös yhdistää useat luottosi, osamaksusopimuksesi ja pikavippisi yhdeksi edulliseksi lainaksi helposti. Luottojen yhdistäminen onnistuu samalla lomakkeella.

Mikäli kiinnostuit joustoluotosta, tee lainavertailu täällä.

LUE LISÄÄ: