Olemme koonneet yleisimpiä kysymyksiä ja avainsanoja lainoista ja lainanottamisesta tänne. Tästä löydät nopeasti ja ripeästi vastauksia moneen kysymykseen. Ellet löydä apua täältä voit myös olla asiakaspalvuumme yhteydessä: info@rahoitu.fi.

Rahoitu.fi ei voi vaikuttaa pankkien lainanmyöntöprosesseihin eikä pankkien tarjoamiin korkoihin. Jokainen pankki käsittelee hakemuksen itsenäisesti ja määrittää lainalle koron, joka perustuu pankin sisäiseen riskiarviointiin. Lainan korko vaihtelee siis pankista riippuen. Jokainen pankki tekee yleisarvion antamiesi tietojen perusteella ja tarjoaa tähän arvioon pohjautuen yksilöllisen koron.

Meidän kauttamme voit hakea lainaa 500 eurosta aina 50 000 euroon asti. Kukin pankki käsittelee hakemuksesi ja arvioi kokonaistilanteesi perusteella kuinka paljon voi tarjota sinulle lainaa – eli kuinka suuri lopullinen lainasumma on.

Riippuen valitsemastasi pankista, lainan saaminen tilillesi saataa kestää muutamasta tunnista aina muutamaan päivään. Usein pienemmät lainasummat on mahdollista saada tilille nopeammin. Rahoitu.fi :n tarjoaman ”Oma Rahoitu.fi ” -sivun kautta voit seurata prosessin kulkua myös itse. Tavoitteenamme on tarjota sinulle mahdollisimman nopeasti paras mahdollinen ratkaisu.

Valitettavasti pankit eivät myönnä lainaa, mikäli asiakkaalla on luottohäiriömerkintä.

Rahoitu.fi:n kautta voit valita lainasi takaisinmaksuajaksi 1 – 15 vuotta. Valitsemasi takaisinmaksuaika vaikuttaa lainasi kuukausierän suuruuteen. Mitä pidemmän takaisinmaksuajan valitset, sitä pienempi on kuukausieräsi. Voit etsiä itsellesi sopivan takaisinmaksuajan sivuillamme olevan lainalaskurin avulla.

Voit milloin tahansa maksaa lainan kokonaan pois tai lyhentää sitä nopeammin kuin alkuperäisessä sopimksessa on sovittu ilman lisäkuluja. Tämän teet suoraan lainaa myöntäneen rahoituslaitoksen kanssa.

Kulutusluotolla tarkoitetaan kulutukseen tarkoitettua, hieman pienempää lainaa, jonka pankki tai rahoituslaitos myöntää. Rahoitu.fi: n kautta kilpailutetuille kulutusluotoille ominaista on nopea käsittelyaika, eikä välittämiimme kulutusluottoihin tarvitse minkäänlaista vakuutta.

Vakuudeton laina tarkoittaa, että lainaa varten ei tarvita omaisuutta vakuudeksi. Luotonmyöntäjät tekevät lainapäätöksensä hakijan taloudellisten edellytysten perusteella. Kulutusluotto on yleensä vakuudeton laina.

Luottopäätös on päätös siitä, myöntääkö luotonantaja lainaa tai ei. Luottoa myöntävät rahoituslaitokset tekevät luottopäätöksen täysin itsenäisesti asiakkaan omien tietojen perusteella. Luottopäätöksen voit saada jopa samana päivänä lainahakemuksen jätettyäsi. Luottopäätös voi olla joko myönteinen tai kielteinen. Luottopäätös voi olla myönteinen, jolloin lainaa myönnetään haettu summa. Luotonmyöntäjät voivat myös tehdä luottopäätöksen niin, että alkuperäistä haettua lainamäärää muutetaan alhaisemmaksi tai haettua laina-aikaa lyhennetään. Luottopäätöksen ollessa kielteinen lainaa ei voida myöntää. Luottopäätös perustuu usein asiakkaan kokonaisarvioon, jolloin yksittäisen syyn eritteleminen ei ole mahdollista.

Korko on aina lainan hinta tai pankin ottama palkkio lainasta. Korko on yksilöllinen ja määräytyy sinun oman luotonottokykysi mukaan. Lainan korkoon vaikuttaa myös lainan suuruus ja sen takaisinmaksuaika. Lainan korko on useimmiten sidottu vallitsevaan korkotasoon (ns. Euribor -korkoihin). Lainan korko vaihtelee lainanmyöntäjän tuotepaletin mukaan.

Lainan kokonaiskustannukset muodostuvat lainasta maksettavasta korosta, lainan muista kuluista, laina-ajasta sekä lainan lyhennystavasta. Korko on yleensä merkittävin osa lainan kokonaiskustannuksista. Muita maksuja ovat esimerkiksi tilin avausmaksu tai tilinhoitomaksu. Eri lainoihin liittyy erilaisia maksuja ja tämä vaikeuttaa lainatarjousten vertailua. Pelkkä nimelliskoron vertailu voikin johtaa virheellisiin johtopäätöksiin. Lainatarjousten kustannuksia voit kuitenkin vertailla todellisen vuosikoron avulla.
Todelliseen vuosikorkoon sisältyvät lainan koron lisäksi myös muut lainasta aiheutuvat kulut ja maksut. Lainojen, joiden lainasumma ja takaisinmaksuaika ovat samat, todelliset vuosikorot ovat vertailukelpoisia keskenään. Todellinen vuosikorko on siis oiva työkalu, josta on apua lainoja kilpailutettaessa ja vertaillessa. Rahoitu.fi - vertailupalvelussa eri lainatarjousten todelliset vuosikorot on esitetty selkeästi ja Oma Rahoitu.fi -verkkopalvelussa voit verrata sinulle tarjottujen lainatarjousten todellisia vuosikorkoja keskenään. Näin pystyt vertailemaan eri tarjouksia mahdollisimman helposti ja saat vastinetta valinnoillesi.

Yhteishakija, toiselta nimeltään rinnakkaishakija, parantaa mahdollisuuksiasi lainansaantiin. Erityisen hyödyllinen yhteishakija on suurempia lainasummia hakiessa. Yhteishakija voi myös vaikuttaa myönteisesti lainasta perittävään korkoon sekä muihin lainaehtoihin. Yhteishakija tarkoittaa henkilöä, joka vastaa lainasta yhdessä päähakijan kanssa. Usein yhteishakija on avio- tai avopuoliso, mutta yhteishakijana voi toimia myös joku muu henkilö, esimerkiksi ystävä tai sukulainen.