Nettilainaamisen USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (UKK) - Rahoitu.fi

Olemme koonneet tähän yleisimpiä kysymyksiä ja avainsanoja lainoista ja lainanottamisesta. Tästä löydät nopeasti vastauksia moneen kysymykseen. Voit tarvittaessa olla yhteydessä myös asiakaspalveluumme: info@rahoitu.fi.

Jokainen pankki käsittelee hakemuksesi itsenäisesti ja tekee mahdollisen tarjouksen omien lainanmyöntämisperiaatteidensa mukaan. Lainan korko vaihtelee siten tyypillisesti sekä hakijan että pankin mukaan. Meillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa pankkien tarjoamiin korkoihin tai muihin lainaehtoihin.

Meidän kauttamme voit hakea lainaa 2000 eurosta aina 50 000 euroon asti. Kukin pankki käsittelee hakemuksesi ja arvioi kokonaistilanteesi perusteella, kuinka paljon voi tarjota lainaa juuri sinulle. Pankeilla on myös erilaisia lainatuotteita, joiden vähimmäis- ja enimmäissummat vaihtelevat.

Pankki käsittelee hakemuksesi heti kun allekirjoitukset ja mahdollisesti tarvittavat liitteet ovat kunnossa. Myönteisen luottopäätöksen tehtyään pankki myös maksaa lainasi yleensä välittömästi. Pankista riippuen rahojen siirtyminen tilillesi voi kestää tunneista enintään muutamaan päivään.

Pankit eivät valitettavasti myönnä lainaa, jos asiakkaan luottotiedot eivät ole kunnossa. Tarkistamme luottotiedot aina automaattisesti.

Rahoitu.fi:ssä voit valita hakemuksessasi lainan takaisinmaksuajaksi 1–15 vuotta. Takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kuukausierän suuruuteen. Mitä pidemmän takaisinmaksuajan valitset, sitä pienempi on kuukausieräsi. Toisaalta pitkällä laina-ajalla korkokustannuksia kertyy enemmän. Voit etsiä sopivaa takaisinmaksuaikaa myös sivuillamme olevan lainalaskurin avulla. Pankit saattavat tehdä tarjouksia myös eri lainasummalle ja laina-ajalle kuin olet toivonut.

Voit milloin tahansa maksaa lainan pois tai lyhentää sitä nopeammin kuin alkuperäisessä sopimuksessa on sovittu. Tästä ei koidu sinulle lisäkuluja, ja korkoa maksat vain siltä ajalta, jonka laina on käytössäsi.

Kulutusluotolla tarkoitetaan erilaisiin kulutustarpeisiin käytettävää, tavallisesti hieman pienempää lainaa. Rahoitu.fi:n palvelun avulla saat lainapäätöksen nopeasti mutta voit silti varmistua siitä, että löydät itsellesi edullisimman lainavaihtoehdon. Meidän välittämiimme kulutusluottoihin ei pyydetä vakuuksia.

Vakuudettoman lainan vakuudeksi ei tarvita muuta omaisuutta. Kulutusluotot ovat tyypillisesti vakuudettomia lainoja. Luotonmyöntäjät ottavat lainapäätöksessään huomioon hakijan yleiset taloudelliset edellytykset.

Luottopäätös on päätös siitä, myöntääkö luotonantaja hakijalle lainaa vai ei. Rahoituslaitokset tekevät päätöksen täysin itsenäisesti asiakkaasta saamiensa tietojen perusteella. Luottopäätös voi olla joko myönteinen tai kielteinen. Luotonmyöntäjät voivat myös tehdä päätöksen, jossa haettua lainamäärää pienennetään tai laina-aikaa lyhennetään.

Korko on lainan hinta eli pankin ottamaa palkkio myöntämästään lainasta. Korko on paitsi pankkikohtainen myös yksilöllinen, mikä lisäksi myös lainan koko ja takaisinmaksuaika vaikuttavat korkoon. Lainan korko on usein sidottu vallitsevaan korkotasoon.

Lainan kokonaiskustannukset koostuvat korosta, lainan muista kuluista, laina-ajasta ja lyhennystavasta. Korko on yleensä lainan kustannuksista merkittävin. Sen lisäksi muita kuluja voivat olla esimerkiksi avausmaksu tai kuukausittainen tilinhoitomaksu. Koska nämä kulut vaihtelevat eri lainatuotteissa, pelkän nimelliskoron vertailun sijaan kannattaakin vertailla eri lainojen todellisia vuosikorkoja. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainasta aiheutuvat maksut. Siksi Rahoitu.fi esittää eri lainatarjousten todelliset vuosikorot selkeästi. Näin kykenet vertailemaan eri tarjouksia mahdollisimman hyvin ja voit tehdä viisaan lainavalinnan.

Lisäämällä yhteishakijan eli rinnakkaishakijan lainahakemukseesi parannat mahdollisuuksiasi saada lainaa. Yhteishakija on erityisen hyödyllinen hakiessasi suurempaa lainasummaa. Yhteishakijan avulla voit myös saada lainalle edullisemman koron ja muut lainaehdot. Huomaathan, että yhteishakija vastaa viime kädessä koko lainasummasta yhdessä päähakijan kanssa. Tyypillisimmin yhteishakijana on avo- tai aviopuoliso, mutta se voi olla myös esimerkiksi ystävä, vanhempi tai muu sukulainen.