Lainaa 25000 euroa ilman vakuuksia - Vertaile lainatarjoukset | Rahoitu.fi
Trustpilot

Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

Lainaa 25000 euroa ilman vakuuksia - Vertaile lainatarjoukset

Perinteisesti lainan hakemiseen on liittynyt lainaneuvottelu pankin kanssa, ja jo pelkästään tämän tapaamisen sopiminen on voinut tarkoittaa usean päivän odottelua. Nykyisin lainaa voi hakea helposti netistä, ja koko hakemusprosessi on täysin sähköinen. Kun allekirjoitat lainasopimuksen pankkitunnuksilla, voi laina olla tililläsi parhaassa tapauksessa jopa saman päivän aikana. 

Lainaa 25 000 haluamaasi tarkoitukseen

Lainat on perinteisesti monessa tapauksessa olleet sidottu käyttötarkoitukseen, kuten asunnon tai auton ostoon, ja tällöin vakuuden asettaminen lainalle on ollut pääsääntö. Ja toisaalta ne, joilla on oma asunto tai talo, ovat usein rahoittaneet vaikkapa remontteja tai mökkikauppoja laittamalla asunnon lainan pantiksi.
Kaikilla ei kuitenkaan ole tätä mahdollisuutta, ja vaikka olisikin, perinteiset vakuudelliset lainat eivät välttämättä ole oikea ratkaisu kun haluat mutkattoman tavan järjestää rahoitus. Vakuudettoman luoton voit käyttää siihen kuin itse haluat.

25 000 laina velkojen yhdistelyyn? 

Vaikka tarvitsisit rahat tilille saman päivän aikana, kannattaa aina käyttää pieni hetki oman talouden tarkasteluun kokonaisuutena, sillä oikeanlaisen lainan valitseminen on tärkeä päätös.

Henkilökohtaisen taloudellisen tilanteen perusteellinen läpi käyminen kattavammin voi nimittäin tarkoittaa, että paras ratkaisu tilanteeseesi ei olekaan 25 000 euron laina. Näin etenkin jos sinulla on jo useampi pienempi laina, osamaksu ja luottokortti.

Tällöin on mahdollisesti niin, että 25 000 euron lainan sijaan kannattaakin ottaa isompi laina, jolla rahoitat nyt eteen tulleen hankinnan ja lisäksi maksat pois muut pienet luotot. Tämä säästää rahaa ja vaivaa, kun sinun ei jatkossa tarvitse maksaa useita eri laskuja, ja säästät erilaisissa juoksevissa kustannuksissa. 

Ennen kuin haet lainaa, käytä siis pieni hetki pohtiaksesi minkä suuruinen lainasumma on tilanteessasi paras ratkaisu. Etenkin silloin, kun sinulla on monta pientä luottoa, voi olla paikallaan tarkastella taloutta pidemmällä tähtäimellä ja maksaa kaikki pois pienemmät lainat yhdellä luotolla. Tämä voi auttaa tasapainottamaan taloutesi pidemmällä aikavälillä.

Lainaa 25 000 euroa pitkällä maksuajalla

Pitkä maksuaika mahdollistaa sen, että lainan takaisinmaksu ei vie omaa taloutta liian kireäksi, ja sinulle jää pelivaraa myös pienten yllättävien menojen kattamiseksi. Et varmastikaan halua ottaa uutta lainaa heti kun vastaan tulee isompi kulu, kuten kodinkoneen hankkiminen rikkoutuneen tilalle. Toisaalta moni pankki perii maksusuunnitelman muuttamisesta palvelumaksun jos haluat myöhemmin pidentää lainan takaisinmaksuaikaa, joten valitse maksuaika huolella. 

Laina pitkällä maksuajalla on monen toive, ja onneksi Rahoitun yhteistyökumppanit antavatkin asiakkaalle mahdollisuuden valita lainan takaisinmaksuaika. Lainan hakeminen alkaakin aina siten, että valitset lainasumman ja maksuajan. Voit kokeilla laskurin avulla kuinka suuri arvioitu kuukausierä eri maksuajoilla tulisi olemaan. 

25 000 euron lainan laina-ajat vaihtelevat useimmiten 2 ja 15 vuoden välillä, eli löydät varmasti maksuajan joka sopii omaan tilanteeseesi. 

Esimerkiksi 3 vuoden laina-ajalla 25 000 euron kuukausierä on noin 750 euroa, kun taas 8 vuoden laina-ajalla kuukausittain maksettavaa tulee noin 316 euroa. 12 vuoden laina-ajalla kk-eräksi puolestaan tulee noin 230 euroa.

Voit aina maksaa lainan nopeammin pois

Tiesitkö, että vaikka olisit ottanut lainan 15 vuoden maksutajalla, voit halutessasi maksaa lainan aiemmin kokonaan pois vaikka yhden vuoden jälkeen?

Tämä on asia, joka monelta unohtuu laina-aikaa valitessa. Sen lisäksi, että voit maksaa koko lainan kerralla pois aiemmin, voit myös tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä taloutesi näin salliessa. Tämä oikeus on säädetty kuluttajansuojalaissa, joten kaikkien pankkien on tarjottava tätä mahdollisuutta asiakkaille, jotka haluavat maksaa lainan ennenaikaisesti pois. 

Kannattaa kuitenkin olla yhteydessä lainan myöntäneeseen pankkiin ennen maksua, jotta saat tarkan summan, joka sinun on maksettava takaisin. 

25 000 euron lainan todellinen vuosikorko

Puhekielessä puhutaan usein lainan korosta, ilman että muistetaan täsmentää mistä korosta onkaan kyse.

Lainan vuosikorko eli nimelliskorko on lainatun rahan hinta vuositasolla, esimerkiksi 10 %. Tässä luvussa ei siis huomioida mitään kuluja, ja se on tämän vuoksi huono vertailukohta. 

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko puolestaan pitää sisällään seuraavat asiat:

Todellinen vuosikorko on paras vertailukohta kun haluat vertailla eri lainatarjouksia ja löytää edullisimman lainatarjouksen. 

Mikä on paras todellinen vuosikorko?

Vakuudettomien luottojen korot ovat nykyisin ennätysalhaalla. Kulutusluotot ovat yleistyneet paljon viime vuosina, ja niitä tarjoaa perinteisten pankkien lisäksi moni vakuudettomiin, nettipohjaisiin luottoihin erikoistunut vain verkossa toimiva pankki.

Lisäksi suomalaiset ovat joukolla innostuneet vertailemaan ja kilpailuttamaan lainojen hintoja, esimerkiksi Rahoitun maksuttoman lainojen vertailupalvelun avulla. Ei siis olekaan yllättävä, että korkojen suhteen kilpailua on paljon, ja suomalaiset hyötyvät tästä. 

Vakuudettoman lainan voi nykyisin saada jopa alle 5 prosentin nimelliskorolla.  Kun tämän päälle lasketaan avausmaksu ja tilinhoitopalkkio, on todellinen vuosikorko edullisimmillaan vähän yli 5 prosenttia. 

Kulutusluottojen todelliset vuosikorot ovat keskimäärin 10 prosentin molemmin puolin, ja nyrkkisääntönä voidaan pitää että suurempien lainojen korot ovat keskimäärin paremmat kuin pienten luottojen. 

Henkilökohtainen hinnoittelu ja korko

Lainojen korkojen vertailu ei kuitenkaan ole aina yhtä suoraviivaista netissä olevien tietojen perusteella. Tämä johtuu siitä, että moni pankki käyttää lainojen hinnoittelussa niin kutsuttua asiakaskohtaista eli henkilökohtaista hinnoittelua. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan todellinen vuosikorko juuri sinulle on mahdollista tietää vasta kun saat varsinaisen lainatarjouksen, sillä korko edellyttää asiakkaan hakemuksen käsittelyä.

Myös henkilökohtaisen hinnoittelun kohdalla etukäteen on kuitenkin aina tiedossa korkojen haitari sekä erilaiset kulut, jotka lainasta peritään. Kun haet lainaa Rahoitun kautta, sinun ei tarvitse itse perehtyä eri pankkien hinnoitteluun, vaan teemme työn puolestasi, ja lähetämme lainahakemuksesi kaikille pankeille samalla kertaa. Voit itse vertailla lainojen hintoja ja valita edullisimman.

Näin haet lainaa 25 000 euroa 

Jos tarvitset rahat nopeasti, voit hakea lainaa netissä vaikka keskellä yötä, ja saat todennäköisesti vastauksenkin heti, sillä lainahakemukset käsitellään pääasiassa automaattisesti. 

Lainahakemusten nopean käsittelyn mahdollistaa se, että niihin ei liity vakuuksia tai takaajia. Voit siis hakea lainaa 25 000 tai tarvittaessa jopa 60 000 euroa ilman, että sinulla on oltava omaa asuntoa tai taloa, joka toimii lainan panttina.

Kaikkein näppärin tapa hakea 25 000 euron laina on täyttää hakemus Rahoitun sivuilla. Kasvatat mahdollisuuksiasi saada tarvitsemasi lainan edullisesti kun hakemus lähetetään useaan pankkiin yhdellä klikkauksella. Sinun tehtäväksesi jää hakemuksen täyttämisen jälkeen vertailla lainatarjouksia ja valita mieluisin. 

Parasta Rahoitun palvelun käyttämisessä on se, et sitoudu mihinkään ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen pankin kanssa. Lisäksi palvelun käyttäminen on sinulle aina maksutonta. 

Näin haet 25 000 euron lainaa Rahoitun kautta 

Ennen varsinaiseen hakemukseen siirtymistä voit testata Rahoitun etusivulla olevan laskurin avulla millainen arvioitu kuukausierä tulee toivomallasi laina-ajalla. Jos olet epävarma, valitse aina vähän pidempi laina-aika, sillä voit aina maksaa lainaa pois nopeammin. 

Seuraavalla sivulla sinua pyydetään täyttämään henkilö- ja yhteystiedot. 

Hyvänä vinkkinä kannatta aina muistaa, että jos haluat kasvattaa mahdollisuuksiasi saada lainan, kannattaa hakea lainaa yhdessä yhteishakijan kanssa. Tavallisesti yhteishakija on esimerkiksi puoliso tai perheenjäsen. 

Mahdollisen yhteishakijan jälkeen sinulta kysytään tietoja työtilanteesta, tuloista ja menoista, kuten eri lainojen saldoista ja kuukausittaisista kustannuksista. Hakemuksessa kysytään myös lainan käyttötarkoitusta. 

Kun olet täyttänyt kaikki tiedot, on aika lähettää hakemus. 

Saat vastauksen hakemukseen heti

Pankit ovat viime vuosina satsanneet sähköisten palvelujen kehittämiseen, ja lainan hakeminen on mullistunut tämän johdosta.

Koska lainahakemuksia ei juurikaan enää käsitellä pankkineuvojen toimesta, vaan automaattisen järjestelmän avulla, saat todennäköisesti vastauksen hakemukseesi saman tien. Tässä ajassa, vaikka kyseessä olisi vain muutamia sekunteja, järjestelmä tarkistaa muun muassa luottotiedot ja analysoi hakemuksesi antamasi tiedot. 

Saat tiedon sinulle tehdyistä lainatarjouksista myös sähköpostilla ja tekstiviestillä. Sinun tehtäväsi on vertailla tarjouksia ja kun olet vertaillut valmiiksi, voit valita halumasi tarjouksen. Lainatarjous on sitova vasta kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen pankkitunnuksilla.

Rahoitu helpottaa lainatarjousten vertailua

Suosittelemme aina tutustumaan lainatarjouksiin huolellisesti jotta löydät itsellesi parhaan lainan, vaikka haluaisitkin rahat mahdollisimman nopeasti tilille.

Rahoitu on tehnyt lainatarjousten vertailusta helppoa, sillä sen sijaan että joutuisit kaivelemaan sähköpostista eri lainatarjouksien tietoja esimerkiksi Excel-taulukkoon vertailua varten, näet kaikki sinulle tehdyt lainatarjoukset OmaRahoitu-palvelussa.

Lainatarjouksen yhteydessä on eritelty seuraavat tiedot:

Huomioi, että vaikka olisit hakenut lainaa esimerkiksi 10 vuoden laina-ajalla, voi lainatarjouksen tehnyt pankki tarjota tästä poikkeavaa maksuaikaa. Kun vertaat eri lainatarjousten kk-eriä, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että pidempi laina-aika näkyy usein pienempänä kuukausieränä ja toisaalta suurempana takaisinmaksettavana summana.

Lainoja vertaillessa ei siis kannata katsoa vain sitä, kuka myöntää lainan pitkällä aksuajalla vaan myös koko sitä summaa, joka sinun on maksettava takaisin, eli alkuperäinen lainasumma, korot ja muut kustannukset. Pieni kuukausierä voi nimittäin johtua siitä, että lainalla on erityisen pitkä laina-aika, mikä ei luonnollisestikaan tarkoita että laina olisi edullisin.

Saako rahat heti tilille?  

Kun lainahakemus on hyväksytty ja olet allekirjoittanut lainasopimuksen, eikä sinulta pyydetä esimerkiksi palkkakuittia hakemuksen liitteeksi, laina menee todennäköisesti maksuun samana päivänä. Jos haluat varmistaa, että saat rahat nopeasti tilille, huolehdi siitä, että pankkitunnukset ovat valmiina jo kun aloitat lainan hakemisen. 

Jos hakemuksen liitteeksi tarvitaan esimerkiksi kopiota palkkalaskelmasta, saat tästä tiedon jo alustavan lainatarjouksen yhteydessä.

Pankit yleensä vahvistavat joko sähköpostilla tai tekstiviestillä kun laina on maksettu. Vaikka tämä olisikin saman päivän aikana kun lainapaperit on allekirjoitettu, voi olla että rahat ovat tililläsi vasta seuraavana pankkipäivänä, korkeintaan parin pankkipäivän kuluttua.