Lainaa nyt 5000 € kätevästi netissä | Rahoitu.fi
Trustpilot

Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

Lainaa 5000 euroa - vertaile ja valitse sopiva tarjous

Perinteisesti lainan hakemiseen on liittynyt lainaneuvottelu pankin kanssa, ja jo pelkästään tämän tapaamisen sopiminen on voinut tarkoittaa usean päivän odottelua. Nykyisin lainaa voi hakea helposti netistä, ja koko hakemusprosessi on täysin sähköinen.

Lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut Rahoitu on kotimainen palvelu, joka tekee yhteistyötä yli 20 pankin ja rahoitusyhtiön kanssa. Palvelu toimii yksinkertaisesti siten, että täytät yhden lainahakemuksen, ja se lähetetään samalla kertaa kaikille pankeille.

Lainaa 5000 euroa mihin haluat

Suomalaiset ovat säästeliästä kanssa, ja moni pyrkiikin säästämään puskurirahaston pahan päivän varalle, tai jopa isoja hankintoja varten. Elämässä tulee kuitenkin vastaan yllättäviä tilanteita, eikä säästötillin saldo välttämättä veny ison odottamattoman menon tultua kohdalle.

Toisaalta on tilanteita, jolloin lainan ottaminen voi olla paras keino toteuttaa isoja hankintoja kun itse haluat. Esimerkiksi remontti, kakkosauton osto tai projekti mökillä ei välttämättä voi odottaa niin pitkään, että olet saanut säästettyä rahat projektia varten.

Vakuudeton laina eroaa perinteisistä pankkilainoista siten, että voit käyttää lainan aina haluamaasi tarkoitukseen. Lisäksi Rahoitun avulla löydät aina itsellesi edullisimman lainan, joten voit hyvillä mielin suunnitella hankintoja tai rahoittaa yllättävän menon pikalainan avulla.

5000 euron laina - vai isompi yhdistelylaina?

On tärkeää muistaa, että vaikka tarvitsisit rahat tilille saman päivän aikana, kannattaa aina käyttää pieni hetki oman talouden tarkasteluun kokonaisuutena.

Oman taloudellisen tilanteen rehellinen läpi käyminen kattavammin voi nimittäin tarkoittaa, että paras ratkaisu tilanteeseesi ei olekaan 5000 euron laina. Näin etenkin jos sinulla on jo muutama pienempi laina, osamaksu ja luottokortti. Jos tämä kuulostaa tutulta, voi olla että 5000 euron lainan sijaan kannattaakin ottaa isompi laina, jolla rahoitat nyt eteen tulleen hankinnan ja lisäksi maksat pois muut pienet luotot. 

Näitä lainoja kutsutaan nimellä yhdistelylaina. Onneksi yhdistelylainan hakeminen on yhtä helppoa kuin tavallisenkin vakuudettoman lainan.

Ennen lainahakemuksen täyttämistä suosittelemme siis, että pohdit  tarkkaan kuinka suuri lainasumma on tilanteessasi paras ratkaisu. Etenkin silloin, kun sinulla on monta pientä luottoa, voi olla paikallaan tarkastella taloutta pidemmällä tähtäimellä ja maksaa kaikki pois pienemmät lainat yhdellä luotolla. Tämä voi auttaa tasapainottamaan taloutesi pidemmällä aikavälillä.

Ota lainaa 5000 euroa pitkällä maksuajalla

Laina pitkällä maksuajalla on monen toive, ja onneksi Rahoitun yhteistyökumppanit antavatkin asiakkaalle mahdollisuuden valita lainan takaisinmaksuaika.

Itse asiassa, lainan hakeminen Rahoitun avulla alkaa aina siten, että valitset lainasumman ja maksuajan. 5000 euron lainan laina-ajat vaihtelevat useimmiten 1 ja 10 vuoden välillä. Käytännössä harva pankki myöntää 5000 euron lainaa paljon yli 10 vuoden maksuajalla, sillä tällöin kustannukset nousisivat todella suuriksi.

Pisimmät laina-ajat eli 15 vuoden maksuaika on yleinen suurimpien, eli esimerkiksi 50 000 euron tai 60 000 euron lainasummien kohdalla.

Esimerkiksi 2 vuoden laina-ajalla 5000 euron kuukausierä on noin 225 euroa, kun taas 5 vuoden laina-ajalla kuukausittain maksettavaa tulee noin 99 euroa. 10 vuoden laina-ajalla kk-eräksi puolestaan tulee noin 57 euroa.

Pitkä maksuaika taipuu halutessasi lyhyemmäksi

Tiesitkö, että vaikka olisit valinnut lainalle 10 vuoden laina-ajan, voit maksaa lainan aiemmin kokonaan pois vaikka yhden vuoden jälkeen?

Tämä on asia, joka monelta unohtuu laina-aikaa valitessa. Sen lisäksi, että voit maksaa koko lainan kerralla pois aiemmin, voit myös tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä taloutesi näin salliessa.  

Oikeus maksaa laina aiemmin takaisin perustuu kuluttajansuojalakiin. Jos haluat näin tehdä, kannattaa ensin olla yhteydessä lainan myöntäneeseen pankkiin, jotta saat tarkan lainasumman maksua varten.  

5000 euron lainan todellinen vuosikorko

Arkikielessä puhutaan usein yksinkertaisesti lainan korosta, ilman että erikseen täsmennetään mistä korosta onkaan kyse.

Lainan vuosikorko eli nimelliskorko on lainatun rahan hinta vuositasolla, esimerkiksi 10 %. Tässä luvussa ei siis huomioida mitään kuluja.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko puolestaan pitää sisällään seuraavat asiat:

Todellinen vuosikorko on paras vertailukohta kun haluat vertailla eri lainatarjouksia ja löytää edullisimman lainatarjouksen.

Paras todellinen vuosikorko?

Kulutusluotot ovat yleistyneet paljon viime vuosina, ja niitä tarjoaa perinteisten pankkien lisäksi moni vakuudettomiin, nettipohjaisiin luottoihin erikoistunut vain verkossa toimiva pankki.

Lisäksi suomalaiset ovat joukolla innostuneet vertailemaan ja kilpailuttamaan lainojen hintoja, esimerkiksi Rahoitun maksuttoman lainojen vertailupalvelun avulla. Ei siis olekaan yllättävä, että vakuudettomien lainojen korot ovat ennätysalhaalla.

Nykyisin on tarjolla vakuudetonta lainaa jopa alle 5 prosentin nimelliskorolla.  Kun tämän päälle lasketaan avausmaksu ja tilinhoitopalkkio, on todellinen vuosikorko edullisimmillaan vähän yli 5 prosenttia.

Lainojen korkojen vertailu ei kuitenkaan ole aina yhtä suoraviivaista netissä olevien tietojen perusteella. Tämä johtuu siitä, että moni pankki käyttää lainojen hinnoittelussa niin kutsuttua asiakaskohtaista eli henkilökohtaista hinnoittelua. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan todellinen vuosikorko juuri sinulle on mahdollista tietää vasta kun saat varsinaisen lainatarjouksen, sillä korko edellyttää asiakkaan hakemuksen käsittelyä.

Myös henkilökohtaisen hinnoittelun kohdalla etukäteen on kuitenkin aina tiedossa korkojen haitari sekä erilaiset kulut, jotka lainasta peritään.

Kulutusluottojen todelliset vuosikorot ovat keskimäärin 10 prosentin molemmin puolin, ja nyrkkisääntönä voidaan pitää että suurempien lainojen korot ovat keskimäärin paremmat kuin pienten luottojen.

Näin haet lainaa 5000 euroa

Jos tarvitset rahat nopeasti, voit hakea lainaa netissä vaikka keskellä yötä, ja saat todennäköisesti vastauksenkin heti, sillä lainahakemukset käsitellään pääasiassa automaattisesti. 

Lainahakemusten käsittelyä nopeuttaa nykyisin myös se, että niihin ei liity vakuuksia tai takaajia. Voit siis hakea lainaa 5000, 20000 tai tarvittaessa jopa 60 000 euroa ilman, että sinulla on oltava omaa asuntoa tai taloa, joka toimii lainan panttina.

Kaikkein näppärin tapa hakea 5000 euron laina on täyttää hakemus Rahoitun sivuilla. Kasvatat mahdollisuuksiasi saada tarvitsemasi lainan edullisesti kun hakemus lähetetään useaan pankkiin yhdellä klikkauksella. Sinun tehtäväksesi jää hakemuksen täyttämisen jälkeen vertailla lainatarjouksia ja valita mieluisin.

Parasta Rahoitun palvelun käyttämisessä on se, et sitoudu mihinkään ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen pankin kanssa. 

Lainahakemus Rahoitun kautta

Lainahakemuksen täyttäminen alkaa valitsemalla lainasumma ja laina-aika. Ennen varsinaiseen hakemukseen siirtymistä voit testata Rahoitun etusivulla olevan laskurin avulla millainen arvioitu kuukausierä tulee toivomallasi laina-ajalla.

Seuraavalla sivulla sinua pyydetään täyttämään henkilö- ja yhteystiedot.

Hyvänä vinkkinä kannatta aina muistaa, että jos haluat kasvattaa mahdollisuuksiasi saada lainan, kannattaa hakea lainaa yhdessä yhteishakijan kanssa. Tavallisesti yhteishakija on esimerkiksi puoliso tai perheenjäsen.

Mahdollisen yhteishakijan jälkeen sinulta kysytään tietoja työtilanteesta, tuloista ja menoista, kuten eri lainojen saldoista ja kuukausittaisista kustannuksista. Hakemuksessa kysytään myös lainan käyttötarkoitusta.

Kun olet täyttänyt kaikki tiedot, voit lähettää hakemuksen.

Lainatarjousten vertailu on helppoa

Vaikka haluaisitkin rahat mahdollisimman nopeasti tilille, suosittelemme aina tutustumaan lainatarjouksiin huolellisesti jotta löydät itsellesi parhaan lainan

Rahoitu on tehnyt lainatarjousten vertailusta helppoa, sillä sen sijaan että joutuisit kaivelemaan sähköpostista eri lainatarjouksien tietoja esimerkiksi Excel-taulukkoon vertailua varten, näet kaikki sinulle tehdyt lainatarjoukset OmaRahoitu-palvelussa.

Lainatarjouksen yhteydessä on eritelty seuraavat tiedot:

Huomioi, että vaikka olisit hakenut lainaa esimerkiksi 10 vuoden laina-ajalla, voi lainatarjouksen tehnyt pankki tarjota tästä poikkeavaa maksuaikaa. Kun vertaat eri lainatarjousten kk-eriä, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että pidempi laina-aika näkyy usein pienempänä kuukausieränä ja toisaalta suurempana takaisinmaksettavana summana.

Lainoja vertaillessa ei siis kannata katsoa vain sitä, kuka myöntää lainan pitkällä aksuajalla vaan myös koko sitä summaa, joka sinun on maksettava takaisin, eli alkuperäinen lainasumma, korot ja muut kustannukset.

Rahat heti tilille? 

Kun lainahakemus on hyväksytty ja olet allekirjoittanut lainasopimuksen, eikä sinulta pyydetä esimerkiksi palkkakuittia hakemuksen liitteeksi, laina menee todennäköisesti maksuun samana päivänä. Jos haluat varmistaa, että saat rahat nopeasti tilille, huolehdi siitä, että pankkitunnukset ovat valmiina jo kun aloitat lainan hakemisen.

Pankit yleensä vahvistavat joko sähköpostilla tai tekstiviestillä kun laina on maksettu. Vaikka tämä olisikin saman päivän aikana kun lainapaperit on allekirjoitettu, voi olla että rahat ovat tililläsi vasta seuraavana pankkipäivänä, korkeintaan parin pankkipäivän kuluttua.