Kilpailuta autolaina netissä. Hae rahoitus uuteen autoon | Rahoitu.fi

Autorahoitus kannattaa miettiä tarkkaan

Haaveiletko uudesta menopelistä? Uuden auton rahoittamiseksi on monta tapaa. Aina ei tarvita omia säästöjä tai käsirahaa.

Uuden auton hankkiminen vaatii usein lisärahoitusta. Siinä missä toinen rahoittaa auton omilla säästöillään toinen turvautuu pankista haettavaan autolainaan.
Rahoitusvaihtoehtoja on tänä päivänä monia, eikä rahoituksen saamista kannata turhaan murehtia.

Auton rahoittaminen omilla säästöillä

Auton rahoittaminen omilla säästöillä on luonnollisesti edullisin tapa ostaa auto. Tällöin et maksa korkoa etkä ensimmäistäkään palvelumaksua. Käteisellä ostaessasi voit vieläpä saada tingittyä jonkin verran auton hinnasta.

Omia säästöjä käyttävän kannattaa kuitenkin muistaa, että tilille on hyvä jäädä jonkin verran säästöjä myös auton käyttökuluihin. Puskurirahastoa tarvitaan, jos autoa tarvitsee huoltaa.

Avaimet käteen – auto ja rahoitus samasta osoitteesta

Suurimmat autokaupat tarjoavat useimmiten omia autorahoitusmalleja, joissa ne toimivat pankkien asiamiehinä. Rahoitusvaihtoehtoja on muutamia.

Osamaksurahoituksessa autosta maksetaan usein käsiraha ja asiakkaan maksukyvyn mukaan räätälöityä kuukausierää. Korko on kiinteä ja auton omistajuus siirtyy ostajalle, kun laina on maksettu. Auto toimii lainan vakuutena. Osamaksurahoituksen etuna on se, että maksuerä on aina sama ja omaa taloutta on näin helpompi suunnitella. Rahoitus on mahdollista saada myös käytetylle autolle.

Osarahoituksen lisäksi autokaupoilla on omia leasing-autoiluun verrattavia diilejä, joissa autoilija maksaa pelkästä auton käytöstä. Kuukausivuokran suuruus määräytyy auton hinnan, sopimusajan sekä ajokilometrien mukaan. Sopimus on yleensä 2–5 vuotta, jonka päätyttyä autosta voi tehdä uuden rahoitussopimuksen, autoa voi vaihtaa tai sen voi sopimuksesta riippuen lunastaa itselleen. Rahoitukseen voi usein liittää myös huollon ja vakuutuksen, jolloin autoilija huolehtii käytännössä vain polttoainemaksuista ja veroista.

Autokaupan tarjoama avaimet käteen -tyyppinen palvelu on helppo ja suosittu, mutta siinä on myös miinuksensa. Osamaksurahoituksessa auto siirtyy omistajan nimiin vasta sitten, kun velka on maksettu kokonaan pois. Muutokset sopimukseen voivat tulla kalliiksi ja mikäli et pysty maksamaan kuukausittaisia maksujasi, autosi voidaan ulosmitata. Leasing-rahoituksessa auton käyttö on pitkällä tähtäimellä kalliimpaa, varsinkin jos sopimuskilometrit ylittyvät.

Autokauppojen sivuilta löytyvät rahoituslaskurit auttavat hahmottamaan, millaisella maksusuunnitelmalla auton voi saada.

Lainaa omasta pankista

Rahoituksen saamiseksi autoa varten voit kääntyä myös pankin puoleen. Vakuudellinen pankkilaina on koroiltaan edullisempi, mutta sen saamiseksi vaaditaan takaajia tai jokin muu reaalivakuus, kuten asunto tai kesämökki. Auto ei välttämättä käy vakuudeksi. Asunnon vakuudeksi laittaminen autoa varten ei luonnollisesti ole kovin houkutteleva ajatus, sillä maksuvaikeuksia on mahdoton ennakoida. Työttömyys tai sairastuminen voi muuttaa taloudellista tilannetta radikaalisti.

Pankkilainaa otettaessa laina kannattaa kilpailuttaa, sillä halvin laina ei välttämättä löydy omasta pankistasi.

Kulutusluoton saa nopeasti

Lainan voi saada myös vakuudettomana. Kulutusluotossa korko on monesti hieman korkeampi, sillä takaajien tai vakuuksien puuttuessa lainan myöntäjän riskit ovat suuremmat. Kulutusluoton etuna on kuitenkin lainansaannin nopeus ja helppous. Parhaimmillaan kulutusluoton voi saada saman päivän aikana.

Kulutusluotto on toimiva rahoitusratkaisu etenkin silloin, kun ostat auton käytettynä tai yksityiseltä myyjältä. Kulutusluoton voi nostaa myös auton käsirahaa varten, mikäli päädyt muuten osamaksurahoitukseen.

Kulutusluottoa otettaessa kannattaa laina kilpailuttaa huolella. Rahoitu.fi -sivuston lainalaskurilla saat hetkessä tarjoukset lainalle yli 25 eri pankilta ja rahoitusyhtiöltä.

Älä hätiköi autokaupoilla

Valitsit sitten minkä osto- ja rahoitustavan tahansa, muista, että autokaupoillakin maltti on valttia. Uuden kulkupelin hankinta on suuri taloudellinen satsaus eikä ostopäätöstä kannata tehdä hätiköiden. Tämä pätee sekä auton että rahoitusmallin valintaan.

Oma takaisinmaksukyky täytyy olla tarkkaan laskettu autoa hankittaessa. Autolainan lisäksi myös autoilu itsessään aiheuttaa kustannuksia, jotka tulee tiedostaa ennen auton ostamista. Vakuutukset, verot sekä auton polttoaineisiin ja huoltoon menevät kulut saattavat tulla yllätyksenä varsinkin ensiauton ostajalle.

Ohjenuorana voidaan pitää, että omiin käyttötarkoituksiin nähden liian suurta autoa ei kannata ostaa, sillä isomman auton hankinta-, ylläpito- ja käyttökustannukset ovat aina suurempia kuin pienen auton. Yksi tapa helpottaa omaa taloudellista tilannetta on ostaa auto käytettynä. Valtuutetulta automyyjältä ostettu käytetty auto on kuntotarkastuksen läpikäynyt ja huollettu. Yksityiseltä henkilöltä ostettaessa käytetylle autolle kannattaa tehdä kuntotarkastus ennen ostopäätöstä.

Hae Autolainaa