Remonttilaina auttaa remontin rahoituksessa - Rahoitu.fi

Vertaa remonttilainoja ja rahoita remontti edullisemmin

Remonttitarve tulee monesti yllätyksenä ja siihen varautuminen säästämällä ei ole ollut mahdollista. Jopa yli puolet remontin tilaajista rahoittaa ainakin osan remontista ulkopuolisella rahoituksella. Mikä on halvin ja järkevin tapa rahoittaa remontti?

MAKSUTON VERKKOPALVELU VERTAILEE REMONTTILAINAT PUOLESTASI

Tuskin otat remonttifirmojen tarjouksista ensimmäistä? Miksi et siis kilpailuttaisi myös projektiin liittyvän rahoituksen? Aivan kuten vakuutusten, lentolippujen tai hotellien kilpailutus on monelle itsestäänselvyys.

Kotimainen

Avainlipun omaava Rahoitu.fi palvelu kilpailuttaa yli 20 pankkia, jotta sinä löytäisit halvimman mahdollisen remonttilainan. Käyttäjälle vertailu on helppo, nopea ja täysin ilmainen. Voit toki pyytää tarjoukset kaikista pankeista myös itse, mutta se on erittäin työlästä ja vie runsaasti aikaa. Koska useat luotonantajat tekevät asiakaskohtaisen tarjouksen jonka seurauksena lainan määrä, korko ja kulut sekä laina-aika ovat hyvin erilaisia. Siksi niiden vertailu itse ilman toimivaa ja asiantuntevaa palvelua on erittäin vaikeaa.

Halvempi remonttilaina?

Remonttilaina

Suurin lainan korkoon vaikuttava päätös on, otatko remonttilainan vakuudellisena vai vakuudettomana. Vakuudetonta lainaa käytetään remontin rahoittamiseen, jos lainalle ei voida antaa vakuutta. Koska riski luotonantajalle on isompi myös lainasta maksettavat kulut ja korot ovat korkeammat. Pieniin ja edullisiin remontteihin vakuudeton remonttilaina voi olla hyvä ratkaisu, sillä sen hakeminen on helppoa ja nopeaa eikä kaikkia talouden lainoja ja vakuuksia tarvitse käydä pankin kanssa yksityiskohtaisesti läpi.

Vakuudellinen remonttilaina jakaantuu vielä kahteen eri tyyppiin; vakuudelliseen kulutusluottoon ja asuntolainaan sisällytettävään remonttirahoitukseen. Molempien lainojen kulut ovat alemmat kuin vakuudettomassa mutta ne edellyttävät, että käytössä on vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta. On hyvä huomata, että esimerkiksi asunnosta pankit kelpuuttava yleensä vakuusarvoksi 70%. Asuntolainaa ei voi olla huomattavan paljon suhteessa asunnon hintaan, jos haluat käyttää tätä vaihtoehtoa. Matalan koron lisäksi lainanottaja hyötyy tässä vaihtoehdossa myös siitä, että asuntolainan korot ovat osittain vähennyskelpoisia verotuksessa. Joten valtio "maksaa" osan remontistasi tässä vaihtoehdossa.

Vakuudellisessa kulutusluotossa lainan hintaan vaikuttavat eniten vakuuden tyyppi, asiakkaan taloudellinen tilanne ja pankkisuhde sekä lainamäärä. Korot ja kulut ovat selkeästi korkeammat kuin asuntolainan tapauksessa mutta yleensä myös alemmat kuin vakuudettomassa remonttilainassa.

Rahoitusratkaisu valitaan yleensä lopulta remontin sisällön ja hinnan mukaan. Pienet ja edulliset remontit on helppo ja vaivaton rahoittaa vakuudettomalla remonttilainalla. Kalliit ja pitkän takaisinmaksuajan vaativat projektit taas kannattaa rahoittaa joko osana asuntolainaa tai ainakin vakuudellisen kulutusluottona. Tällöin koko laina-ajalle lasketut kustannukset alenevat selkvästi ja asuntolainan tapauksessa remontoija saa myös aiemmin mainitun veroedun.

Olipa valintasi remontin rahoittamiseksi mikä tahansa kolmesta yllä esitetystä vaihtoehdosta, tärkein ohje on lainan kilpailutus. Voit vielä helposti säästää 10-20% kokonaiskustannuksissa, kun pyydät valitsemastasi lainatuotteesta tarjoukset useammalta luotonantajalta.

KUINKA KILPAILUTAN REMONTTILAINAN?

Hidas ja vaikea tapa kilpailutukselle on pyytää tarjoukset kaikista haluamistaan pankeista. Yleensä suositellaan vähintään 3-5 pankin kilpailutusta. Sen jälkeen sinun täytyy vielä laskea saamasi tarjoukset vertailukelpoiseksi eli määrittää niiden kulut kun lainamäärä ja laina-aika ovat samanlaiset.

Helppo ja nopea tapa on käyttää verkosta löytyviä kilpailutus palveluita, kuten suomalainen ja ilmainen Rahoitu.fi vertailupalvelu. Sen kautta saat yhdellä hakemuksella tarjouksen yli 20 pankista ja helposti vertailtavassa muodossa. Valitset vain itsellesi parhaiten sopivimman rahoituksen ja remontti voi alkaa!

Lue lisää remonttilainojen vertailusta