1000 euron laina - Vertaile ja valitse sopiva tarjous | Rahoitu.fi
Trustpilot

Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

1000 euron laina - Vertaile ja valitse sopiva tarjous

Lainaa 1000 vai enemmän - hae lainaa tarpeisiisi sopivasti

1000 euron laina pelastaa erilaisten yllättävien menojen tullessa eteen, esimerkiksi jos kodinkone sattuu hajoamaan tai eteen tulee kallis hammaslääkärikäynti, jota ei voi lykätä. Tällöin on ymmärrettävää, että et voi odotella viikkokausia, vaan haluat rahat heti tilille. 

Suomessa on tarjolla lainaa ilman vakuutta jopa 60 000 euroa, joten on tärkeää että ennen kuin haet lainaa, pohdit läpi minkä kokoisen lainan tarvitset. 

Laina vai luottokortti

Joissakin tilanteissa ostokset voi rahoittaa myös kaupan tarjoamalla luottokortilla, mutta luottokorteilla on usein korkeampi korko. Lisäksi moni haluaa välttää luottokortin käyttöä siitä syystä, että se voi johtaa kierteeseen, jossa omasta kulutuksesta on vaikea pysyä kärryillä. 

1000 euron laina puolestaan on helpompi hahmottaa, ja riittävän pitkällä maksuajalla pitää talouden tasapainossa. 

Valitse oikea lainasumma 

Ehkä tarvitset 1 000 euroa tilillesi nopeasti yllättävää menoa varten, mutta sinulla on jo entuudestaan useampi pienempi laina, osamaksu ja luottokortti? Tällöin voi olla, että sen pienen lainan sijaan sinun kannattaakin ottaa isompi laina, jolla rahoitat sekä nyt eteen tulleen menon että maksat pois kaikki muut pienet luotot. Tätä kutsutaan yhdistelylainaksi

Pohdi siis tarkkaan mikä on parhaiten tarpeisiisi sopiva lainasumma, ja etenkin jos sinulle on kertynyt useampi pienempi luotto, voi olla paikallaan tarkastella taloutta pidemmällä tähtäimellä. 1000 euron laina voi olla ratkaisu lyhyen aikavälin rahantarpeeseen, mutta oman talouden tasapainottamiseen parempi vaihtoehto voikin olla isompi laina. 

Lainaa 1000 euroa pitkällä maksuajalla

Voit itse valita lainaa-ajan, mutta useimmissa tapauksissa 1000 euron lainan laina-aika vaihtelee 1 ja 5 vuoden välillä. Joissakin tapauksissa haitari on 6 kk ja 12 kk, mutta hyvin harvoin enemmän kuin 5 v.  

Esimerkiksi 1 vuoden laina-ajalla 1000 euron kuukausierä on noin 85 euroa, kun taas 2 vuoden laina-ajalla kuukausittain maksettavaa tulee noin 43 euroa. 3 vuoden laina-ajalla kk-eräksi puolestaan tulee noin 29 euroa. 

Tätä pidemmän takaisinmaksuajan puitteissa lainan takaisinmaksettava summa nousee sen verran korkeaksi, että kulujen osuus voi muodostua suhteettomaksi, vaikka lainan korko ja kulut olisivatkin verrattaen matalat. Kovin pitkällä maksuajalla pientä lainaa ei välttämättä kannata siis ottaa. 

Maksa pois nopeammin jos haluat

On hyvä muistaa, että vaikka nostaisitkin lainan pitkällä maksuajalla, voit aina maksaa ylimääräisen lyhennyksen tai koko lainan kokonaan pois jos taloutesi tilanne sen sallii. Sinulla on aina oikeus maksaa koko laina ennenaikaisesti takaisin, mutta tässä tapauksessa kannattaa ensin olla yhteydessä lainan myöntäneeseen pankkiin, jotta saat tarkan lainasumman maksutapahtumaa varten. 

Eli vaikka valitsisit 5 v maksuajan, voit hyvin maksaa lainan pois 1 v jälkeen, tai nopeamminkin. 

1000 euron lainan todellinen vuosikorko

Usein puhutaan vain lainan korosta, ilman että erikseen määritellään mistä korosta on kyse.

Nimelliskorko eli vuosikorko on lainatun rahan hinta vuositasolla, esimerkiksi 10 %. Tässä luvussa ei siis huomioida mitään kuluja. 

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko puolestaan pitää sisällään seuraavat asiat:

Kun vertailet eri lainatarjouksia, on todellinen vuosikorko tärkein vertailukohta kun haluat mikä on edullisin laina. 

Mikä on edullinen todellinen vuosikorko? 

Kulutusluottojen korot ovat olleet Suomessa viime vuosina laskussa johtuen ensinnäkin siitä, että markkinoille on tullut toimijoita, jotka ovat erikoistuneet vakuudettomiin kulutusluottoihin ja toisaalta sen vuoksi, että suomalaiset ovat entistä tietoisempi mahdollisuudesta kilpailuttaa lainat esimerkiksi Rahoitun avulla. 

Monessa tapauksessa pankki tai rahoitusyhtiö tarjoaa lainaa jopa alle 5 prosentin nimelliskorolla, mutta kun päälle lasketaan avausmaksu ja tilinhoitopalkkio, on todellinen vuosikorko usein vähintään 6-7 prosenttia. 

On kuitenkin tärkeää huomioida, että moni pankki käyttää lainojen hinnoittelussa niin kutsuttua asiakaskohtaista hinnoittelua eli lainan todellinen vuosikorko juuri sinulle on mahdollista tietää vasta kun saat lainatarjouksen. 

Näin haet lainaa 1000 euroa 

Sinun ei tarvitse enää varata aikaa lainaneuvotteluun omaan pankkiisi, vaan voit hakea lainaa ilman vakuuksia kätevästi netistä. Voit siis hakea lainaa 1000, 2000 tai tarvittaessa jopa 60 000 euroa ilman, että sinulla on oltava omaa asuntoa tai taloa, joka toimii lainan panttina.

Kätevin ja nopein tapa hakea 1000 euron laina on täyttää hakemus Rahoitun sivuilla, sillä kasvatat mahdollisuuksiasi saada tarvitsemasi lainan edullisesti kun hakemus lähetetään useaan pankkiin samaan aikaan. Sinun tehtäväksesi jää hakemuksen täyttämisen jälkeen vertailla lainatarjouksia ja valita se, joka on edullisin. 

Kun haet lainaa Rahoitun kautta, et sitoudu mihinkään ja palvelun käyttäminen on sinulle maksutonta. Voit hakea lainaa 1000 euroa, 10 000 tai jopa 60 000 euroa, yhteistyökumppanimme tarjoavat lainoja kaikenlaisiin tarpeisiin. 

Näin täytät hakemuksen

Valittuasi lainasumman Rahoitun etusivulla, voit vielä tarkistaa millainen arvioitu kuukausierä tulee toivomallasi laina-ajalla. Kun olet valitsimen avulla löytänyt sopivan laina-ajan, voit siirtyä täyttämään itse hakemusta. 

Seuraavalla sivulla sinua pyydetään täyttämään henkilö- ja yhteystiedot. 

Jos haluat kasvattaa mahdollisuuksiasi saada lainan, kannattaa myös harkita yhteishakijan käyttämistä. Tavallisesti yhteishakija on esimerkiksi puoliso tai perheenjäsen. 

Mahdollisen yhteishakijan jälkeen sinulta kysytään tietoja työtilanteesta, tuloista ja menoista. Hakemuksessa kysytään myös lainan käyttötarkoitusta. 

Kun olet täyttänyt kaikki tiedot, voit lähettää hakemuksen. 

Saat vastauksen nopeasti

Valtaosa pankeista käyttää lainahakemuksten käsittelyyn automaattista järjestelmää, joka käsittelee niin hakemuksessa antamasi tiedot että esimerkiksi luottotietorekisteristä saadut tiedot salamannopeasti - joskus jopa parissa sekunnissa. 

Saat tiedon sinulle tehdyistä lainatarjouksista myös sähköpostilla ja tekstiviestillä. Sinun tehtäväsi on vertailla tarjouksia ja kun olet vertaillut valmiiksi, voit valita halumasi tarjouksen. 

Kuinka vertailla 1000 euron lainatarjouksia

Lainatarjoukset kannattaa lukea huolellisesti läpi, vaikka haluaisitkin rahat mahdollisimman nopeasti tilille. Rahoitu on tehnyt lainatarjousten vertailusta helppoa, sillä sen sijaan että joutuisit kaivelemaan sähköpostista eri lainatarjouksien tietoja vertailua varten, näet kaikki sinulle tehdyt lainatarjoukset OmaRahoitu-palvelussa. 

Lainatarjouksen yhteydessä on eritelty seuraavat tiedot:

On hyvä huomioida, että vaikka olisit hakenut lainaa esimerkiksi 5 vuoden laina-ajalla, voi lainatarjouksessa olla poikkeava takaisinmaksuaika. Kun vertaat eri lainatarjousten kk-eriä, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että pidempi laina-aika näkyy usein pienempänä kuukausieränä ja toisaalta suurempana takaisinmaksettavana summana. 

Lainoja vertaillessa ei siis kannata katsoa vain sitä, kuka myöntää lainan pitkällä aksuajalla vaan myös koko sitä summaa, joka sinun on maksettava takaisin, eli alkuperäinen lainasumma, korot ja muut kustannukset. 

Saako rahat heti tilille? 

Moni pankki maksaa lainan ulos eli asiakkaan tilille heti kun lainasopimus on allekirjoitettu. Kannattaa siis huolehtia siitä, että sinulla on pankkitunnukset tai mobiilivarmenne käden ulottuvilla. 

Vaikka laina laitettaisiinkin maksuun saman päivän aikana, usein on niin että rahat ovat asiakkaan tilillä vasta seuraavana päivänä, ja joskus voi mennä parikin päivää ennen kuin rahat ovat tulleet tilille. 

1000 euron suuruisten lainojen kohdalla tulee harvemmin vastaan tilanteita, että pankki pyytäisi esimerkiksi palkkakuittia liitteeksi hakemuksen käsittelyyn, mutta joskus näin voi kuitenkin käydä. Jos näin on kohdallasi, saat tästä tiedon jo lainatarjouksen yhteydessä.