Venelaina tekee unelmista totta - hae nyt | Rahoitu.fi

Venelainan avulla voit tehdä unelmista totta!

Unelmoitko omasta veneestä? Venelaina on järkevä vaihtoehto, mikäli säästösi eivät riitä veneen hankintaan.

Mikäpä olisi ihanampaa kuin lipua pitkin kirkkaita vesiä kuulaana kesäpäivänä järvimaisemia ihastellen tai paistatella päivää veneen kannella keskellä kaunista saaristoa?
Kotimaamme tarjoaa poikkeuksellisen monipuoliset mahdollisuudet lähteä vesille. Ei olekaan mikään ihme, että oma vene on monelle suomalaiselle pitkäaikainen haave.
Halusimmepa sitten rentoutua, reissata tai vapautua arjen kahleista, veneellä se onnistuu. Jos omat säästöt eivät riitä oman unelmapaatin ostamiseen, venelainasta voi saada hankintaan tarvittavaa taloudellista tukea.

Veneen hankinta vaatii huolellista suunnittelua

Oman veneen ostamista suunnittelevan kannattaa punnita huolella mitä kaikkea oman veneen hankita vaatii. Vene on suhteellisen arvokas sijoitus, eikä ilmaista ei ole itse veneilykään. Uuden harrastuksen hintalappu kannattaa laskea tarkkaan.

Ensimmäisenä venettä hankittaessa tulee miettiä sen käyttötarkoitus, eli mihin kulkupeliä tarvitaan. Kuinka monta ihmistä veneen tulee voida kuljettaa? Onko veneellä tarkoitus tehdä pieniä päiväretkiä vai pidempiä matkoja? Tulisiko siinä voida yöpyä – kenties asua?

Eri tarkoituksiin on myös omat venetyypit. Haetko vauhtipeliä, joka pystyy vetämään perässä niin vesihiihtäjiä kuin banaanivenettäkin vai purjevenettä, jolla lipua rauhassa auringonlaskuun? Entä ovatko taitosi purjehtimiseen riittävät vai olisko helpompihallintainen moottorivene parempi vaihtoehto? Mietittävää on paljon.

Veneilyn kustannukset voivat yllättää

Suurin hintalappuun vaikuttava tekijä on veneen ikä ja kunto. Hintaa saa reilusti alemmaksi, kun veneen ostaa käytettynä. Veneilyn aiheuttamat kustannukset eivät lopu kuitenkaan veneen hankintaan. Monelle ensiveneen ostajalle veneen käyttöön ja kunnossapitoon liittyvät kustannukset saattavat tulla yllätyksenä.

Venepaikka, veneen talvisäilytys, vesille lasku ja vesiltä nosto – kaikki maksaa! Mikäli veneellä ajetaan paljon, voivat bensakulut kesän aikana nousta suuriksi eikä veneen kunnospitoakaan sovi unohtaa. Huollotta jättäminen laskee luonnollisesti veneen jälleenmyyntiarvoa.

Kuten autoilussa, myös veneilyssä voi sattua ja tapahtua. Veneilijän tuleekin varautua yllättäviin kustannuksiin, sillä vaikkapa odottamaton moottorivika voi viedä kesälomabudjetista ison siivun. Pahimpien yllätysten varalle veneen tulee olla vakuutettu.

Veneen rahoitukseen on monta tapaa

Kun kaikki kustannukset on laskettu paperille, on aika miettiä, onko veneilyyn varaa. Venettä on turha ostaa laiturille lepäämään. Oma pääoma kannattaakin säästää veneilyn kustannuksiin ja hyödyntää lainarahaa veneen hankkimiseen.

Itse veneen rahoittamiseksi on monta tapaa. Säästäminen on luonnollisesti edullisin tapa, mutta mikäli omia säästöjä ei ole, veneen voi rahoittaa joko osamaksuun perustuvalla venerahoituksella tai sen voi maksaa kerralla pois pankista tai rahoituslaitoksesta otettavalla venelainalla.

Vakuus pienentää venelainan hintaa

Vakuudellisessa venelainassa vene toimii vakuutena. Venelainan suuruus ja lainaehdot riippuvat oman maksukykysi lisäksi myös veneen iästä ja kunnosta. Vakuudellisen lainan etuna on matalampi korko, jota alentaa pankille aiheutuvat pienemmät riskit. Mikäli et syystä tai toisesta suoriudu maksuistasi, vakuutena oleva vene voidaan ulosmitata.

Venelaina myös ilman vakuuksia

Venelainan voi saada myös vakuudettomana, jolloin et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Veneen ikä ja kunto eivät myöskään vaikuta tällöin lainapäätökseen, vaan saat lainaa oman taloudellisen tilanteesi ja takaisinmaksukykysi mukaan. Vakuudeton kulutusluotto tulee kysymykseen etenkin silloin, kun vene ostetaan käytettynä yksityiseltä henkilöltä.

Joustoluotto antaa pelivaraa

Vanhempien ja enemmän kunnostusta vaativien veneiden kohdalla kannattaa tutustua myös joustoluottoon.
Joustoluotto on jatkuva laina, jossa luottoa vapautuu saman verran kuin vanhaa velkaa maksetaan pois. Näin luottoa on mahdollista nostaa jatkossa myös veneen kunnostustöihin.

Veneen voi rahoittaa myös osamaksulla

Jotkut veneitä myyvät kaupat tarjoavat veneen ostajalle mahdollisuuden osamaksuun. Tällöin veneestä maksetaan käsiraha ja loppu lainasta maksetaan osamaksulla ennalta sovituissa erissä. Tapa on yleinen uuden ja kalliimman veneen ostossa. Osamaksun valitessaan kannattaa laskea tarkkaan myös muut kulut, jotka nostavat lainan todellista hintaa. Maksutapa on verrattavissa autorahoitukseen. Tässäkin vene toimii vakuutena, mikäli ostaja ei selviydy maksuista.

Säästä rahaa kilpailuttamalla venelaina

Valitsit minkä tahansa maksutavan uudelle veneellesi, laina tulee aina kilpailuttaa ennen sen hyväksymistä. Venelainan kilpailuttaminen voi tuoda sinulle tuhansien eurojen säästöt.

Parhaan lainan löydät kilpailuttamalla lainasi Rahoitu.fi -palvelun lainalaskurin avulla. Vertailusivusto kokoaa eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoukset nähtäväksesi. Palvelun käyttö on helppoa eikä sido sinua mihinkään.

Hae Lainaa

Rahoitu.fi on suomalainen rahoituspalvelu, jolle on myönnetty oikeus käyttää avainlipputunnusta. Lainalaskuri on asiakkaalle ilmainen, sillä yritys saa palkkionsa suoraan pankeilta.