Lainaa 2000 euroa - Vertaile ja valitse sopiva tarjous | Rahoitu.fi
Trustpilot

Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

2000 euron laina - Vertaile ja valitse sopiva tarjous

Lainaa 2000 vai sittenkin enemmän? 

2000 euron lainalla saa maksettua auton korjauksen, perheen lomamatkan tai hankittua kodinkoneita hajonneiden tilalle. On ymmärrettävää, että elämässä tulee teen tilanteita, joihin ei voi varautua ja vaikka olisitkin suunnitellut oman puskurirahaston säästämistä, rahantarve voi yllättää ja tällöin on kätevää jos voi saada rahat heti tilille. 

Nykyisin voit saada lainaa ilman vakuutta jopa 60 000 euroa, joten on tärkeää että ennen kuin haet lainaa, pohdit läpi minkä kokoisen lainan tarvitset. 

Valitse lainasumma huolella

Vaikka tarpeesi olisi 2 000 euroa yllättävää menoa varten, pohdi taloutesi tilannetta laajemmin. Ehkä sinulle on jo entuudestaan useampi pienempi laina, osamaksu ja luottokortti? Tällöin voi olla, että sen 2000 euron lainan sijaan sinun kannattaakin ottaa isompi laina, jolla rahoitat nyt eteen tulleen hankinnan ja lisäksi maksat pois muut pienet luotot. Näille lainoille on olemassa nimi: yhdistelylaina, ja sen hakeminen on yhtä helppoa kuin tavallisenkin vakuudettoman lainan

Pohdi siis tarkkaan millainen lainasumma sopii tarpeisiisi parhaiten. Varsinkin siinä tapauksessa, että sinulle on kertynyt useampi pienempi luotto, voi olla paikallaan tarkastella taloutta pidemmällä tähtäimellä. 2000 euron laina voi olla ratkaisu lyhyen aikavälin rahantarpeeseen, mutta oman talouden tasapainoon saamiseksi isompi järjestelylaina voi toimia paremmin. 

Lainaa 2000 euroa pitkällä maksuajalla

Voit itse valita lainaa-ajan, mutta useimmissa tapauksissa 2000 euron lainan laina-aika vaihtelee 1 ja 5 vuoden välillä. Joissakin tapauksissa haitari on 1 v ja 10 v, mutta hyvin harvoin enemmän kuin 5 v. 

Esimerkki:
1 vuoden laina-ajalla 2000 euron kuukausierä on noin 170 euroa.
2 vuoden laina-ajalla kuukausittain maksettavaa tulee noin 87 euroa.
5 vuoden laina-ajalla kk-eräksi puolestaan tulisi noin 37 euroa. 

Mitä pidempi laina-aika, sitä korkeammaksi nousee takaisinmaksettava summa. Vaikka korot ovatkin jo pitkään olleet ennätysmatalalla, kovin pitkällä maksuajalla pientä lainaa ei välttämättä kannata siis ottaa. 

Laina-aika ei estä nopeampaa takaisinmaksua

Moni unohtaa laina-aikaa valitessaan, lainan voi aina maksaa takaisin alkuperäistä maksuaikaa nopeammin. Lisäksi voit halutessasi maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä. 

Sinulla on aina oikeus maksaa koko laina ennenaikaisesti takaisin, mutta tässä tapauksessa kannattaa ensin olla yhteydessä lainan myöntäneeseen pankkiin, jotta saat tarkan lainasumman maksutapahtumaa varten

Eli vaikka valitsisit 5 v maksuajan, voit hyvin maksaa lainan pois 1 v jälkeen, tai nopeamminkin, jos taloutesi tämän sallii. 

2000 euron lainan todellinen vuosikorko

Puhekielessä on tavallista, että puhutaan vain lainan korosta, mutta ei välttämättä täsmennetä mistä korosta on kyse. 

Nimelliskorko eli vuosikorko on lainatun rahan hinta vuositasolla, esimerkiksi 10 %. Tämä luku ei siis pidä sisällään mitään lainaan liittyviä kuluja.  

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko puolestaan pitää sisällään seuraavat asiat:

Kun vertailet eri lainatarjouksia, on todellinen vuosikorko tärkein vertailukohta kun haluat mikä on edullisin laina. Pelkästään nimelliskorkoon keskittyminen voi johtaa harhaan kun vertailet lainoja. 

Paljonko todellinen vuosikorko on? 

Kulutusluottojen korot ovat olleet Suomessa viime vuosina laskussa johtuen ensinnäkin siitä, että markkinoille on tullut toimijoita, jotka ovat erikoistuneet vakuudettomiin kulutusluottoihin ja toisaalta sen vuoksi, että suomalaiset ovat entistä tietoisempi mahdollisuudesta kilpailuttaa lainat esimerkiksi Rahoitun avulla. 

Monessa tapauksessa pankki tai rahoitusyhtiö tarjoaa lainaa jopa alle 5 prosentin nimelliskorolla, mutta kun päälle lasketaan avausmaksu ja tilinhoitopalkkio, on todellinen vuosikorko usein vähintään 6-7 prosenttia. 

On kuitenkin tärkeää huomioida, että moni pankki käyttää lainojen hinnoittelussa niin kutsuttua asiakaskohtaista hinnoittelua eli lainan todellinen vuosikorko juuri sinulle on mahdollista tietää vasta kun saat lainatarjouksen. Näiden lainojen kohdalla nimelliskorot ovat useimmiten 5 ja 15 prosentin paikkeilla. 

Muista, että Suomessa kulutusluottojen koroille on säädetty korkokatto, joten lainan nimelliskorko ei saa olla korkeintaan 19,99 %. Todellinen vuosikorko voi tosin olla enemmänkin, mutta myös kuluja on rajoitettu lainsäädännöllä. 

Näin haet lainaa 2000 euroa 

Koska voit nykyisin hakea lainaa ilman vakuuksia kätevästi netistä, voit täyttää hakemuksen silloin kun sinulle sopii. On siis mahdollista saada lainaa 1000, 2000 tai tarvittaessa jopa 60 ooo euroa ilman, että sinulla on oltava omaa asuntoa tai taloa, joka toimii lainan panttina.

Rahoitun palvelu kilpailuttaa lainat puolestasi yhdellä hakemuksella, ja hakemuksen täyttäminen käy parissa minuutissa. 2000 euron laina voi olla tililläsi jopa saman päivän aikana, sillä hakemuksen lähettäminen moneen pankkiin samanaikaisesti kasvattaa mahdollisuuksiasi saada tarvitsemasi laina. Sinun tehtäväksesi jää hakemuksen täyttämisen jälkeen vertailla lainatarjouksia ja valita se, joka on edullisin. 

Parasta Rahoitun palvelun käyttämisessä on se, että et sitoudu mihinkään ja palvelun käyttäminen on sinulle maksutonta. Voit hakea lainaa 2000 euroa, 10 000 tai jopa 60 000 euroa – yhteistyökumppanimme tarjoavat lainoja kaikenlaisiin tarpeisiin. 

Hae lainaa Rahoitun kautta

Aloita hakemuksen täyttäminen Rahoitun hakemussivulla. Valitse lainasumma ja kokeile millainen arvioitu kuukausierä tulee toivomallasi laina-ajalla. Kun olet valinnut lainasumman ja laina-ajan, on aika siirtyä täyttämään itse lainahakemus.

Ensin sinua pyydetään täyttämään henkilö- ja yhteystiedot. Jos haluat kasvattaa mahdollisuuksiasi saada lainan, kannattaa myös harkita yhteishakijan käyttämistä. Tavallisesti yhteishakija on esimerkiksi puoliso tai perheenjäsen. 

Mahdollisen yhteishakijan jälkeen sinulta kysytään tietoja työtilanteesta, tuloista ja menoista. Esimerkiksi lainojen saldot ja kk-erät on hyvä olla joko muistissa tai muutoin helposti saatavilla jo ennen kuin aloitat hakemuksen täyttämisen, sillä hakemuksessa pyydetään täyttämään tiedot joka lainan kohdalta. Sinulta kysytään myös lainan käyttötarkoitusta.

Kun olet täyttänyt kaikki tiedot, lähetetään hakemuksesi yhdellä klikkauksella kaikille Rahoitun yhteistyökumppaneille, jotka tarjoavat hakemasi kokoista lainaa. 

Saat vastauksen saman tien

Valtaosa Rahoitun yhteistyöpankeista käyttää lainahakemuksten käsittelyyn automaattista järjestelmää, joka käsittelee hakemuksessa antamasi tiedot, luottotietorekisteristä saadut tiedot ja hakee sinusta tietoja muista lähteistä salamannopeasti. Tämän johdosta voit saada vastauksen jopa parissa sekunnissa. 

Saat tiedon sinulle tehdyistä lainatarjouksista myös sähköpostilla ja tekstiviestillä. Sinun tehtäväsi on vertailla tarjouksia ja kun olet vertaillut valmiiksi, valitset haluamasi ja teet lainasopimuksen pankin tai rahoitusyhtiön kanssa. 

Vertaile 2000 euron lainatarjouksia

Lainatarjouksiin kannattaa perehtyä huolellisesti, vaikka haluaisitkin rahat mahdollisimman nopeasti tilille. Rahoitu helpottaa parhaan lainatarjouksen löytämistä, sillä sen sijaan että joutuisit kaivelemaan sähköpostista eri lainatarjouksien tietoja vertailemista varten, löydät sinulle tehdyt lainatarjoukset OmaRahoitu-palvelussa. 

Näet lainatarjouksista aina selkeästi seuraavat tiedot:

Kannattaa ottaa huomioon, että vaikka olisitkin hakenut lainaa esim. 10 vuoden laina-ajalla, voi lainatarjouksessa olla poikkeava takaisinmaksuaika. Kun vertailet lainatarjousten kuukausieriä, muista että pidempi laina-aika näkyy usein pienempänä kuukausieränä ja toisaalta suurempana takaisinmaksettavana summana. 

Älä siis vertaile lainoja vain sen perusteella, kuinka pieni kk-erä on, sillä pitkällä maksuajalla on oma heikkoutensa, nimittäin korkeampi takaisinmaksettava summa. Tämä johtuu siitä, että korkoja kertyy enemmän ja toisaalta esim. tilinhoitomaksuja peritään joka kuukausi. 

Rahat heti tilille? 

Kaikki Rahoitun yhteistyökumppanit maksavat lainan asiakkaan tilille heti kun lainasopimus on allekirjoitettu ja muut muodollisuudet hoidettu. Huolehdi siis siitä, että joko pankkitunnukset tai mobiilivarmenne ovat valmiina jo kun aloitat lainan hakemisen. 

Vaikka laina laitettaisiinkin maksuun saman päivän aikana, usein on niin että rahat ovat asiakkaan tilillä vasta seuraavana päivänä, ja joskus voi mennä parikin päivää ennen kuin rahat ovat tulleet tilille. 

2000 euron suuruisten lainojen kohdalla tulee harvemmin vastaan tilanteita, että pankki pyytäisi esimerkiksi palkkakuittia liitteeksi hakemuksen käsittelyyn, mutta joskus näin voi kuitenkin käydä. Jos näin on kohdallasi, saat tästä tiedon jo lainatarjouksen yhteydessä.