Lainaa 3000 euroa - Vertaile ja valitse sopiva tarjous | Rahoitu.fi
Trustpilot

Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

3000 euron laina - Vertaile ja valitse sopiva tarjous

Lainaa 3000 euroa – vai sittenkin enemmän? 

On paljon tilanteita, joissa 3000 euron laina on juuri sopiva. Sillä saa maksettua auton korjaamokeikan, lomamatkan perheen kanssa tai ostettua kodin elektroniikka hajonneen tilalle. Vaikka sinulla olisikin ollut aikomus säästää puskurirahasto pahan päivän varalle, elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan ja rahantarve voi yllättää kun sitä vähiten odottaa. 

Vakuudetonta lainaa voi saada nykyisin isompiakin summia, joten pohdi tarkkaan läpi millainen rahantarpeesi on. 

3000 euron kertalaina vai yhdistelylaina? 

Kun tarvitset rahat tilille mieluiten jo saman päivän aikana, on ymmärrettävää että oman talouden tarkastelu laajemmin ei välttämättä tule ensimmäiseksi mieleen. Se voi kuitenkin kannattaa.
Onko sinulla entuudestaan useampi pienempi laina, osamaksu ja luottokortti? Tällöin voi ollakin niin, että 3000 euron lainan sijaan  kannattaakin ottaa isompi laina, jolla rahoitat nyt eteen tulleen hankinnan ja lisäksi maksat pois muut pienet luotot. Näille lainoille on olemassa nimi: yhdistelylaina, ja sen hakeminen on yhtä helppoa kuin tavallisenkin vakuudettoman lainan. 

Ennen kuin täytät lainahakemuksen, pohdi siis tarkkaan kuinka suuri lainasumma on tilanteessasi paras ratkaisu. Etenkin silloin, kun sinulla on monta pientä luottoa, voi olla paikallaan tarkastella taloutta pidemmällä tähtäimellä. 3000 euron laina voi olla ratkaisu lyhyen akuuttiin rahantarpeeseen, mutta oman talouden tasapainoon saamiseksi isompi järjestelylaina voi joskus toimia paremmin. Suurempi lainasumma voi pelottaa, mutta viime kädessä 10 000 euron laina on saman suuruinen kun 10 eri 1000 euron lainaa. 

Ota lainaa 3000 euroa pitkällä maksuajalla

Kun haet lainaa Rahoitun kautta, voit itse valita haluamasi lainaa-ajan. 3000 euron lainan laina-ajat vaihtelevat useimmiten 1 ja 10 vuoden välillä, ja todellisuudessa harva pankki myöntää 3000 euron lainaa yli 10 vuoden maksuajalla, sillä tällöin kustannukset nousisivat todella suuriksi.  

Esimerkiksi 2 vuoden laina-ajalla 3000 euron kuukausierä on noin 138 euroa, kun taas 4 vuoden laina-ajalla kuukausittain maksettavaa tulee noin 74 euroa. 6 vuoden laina-ajalla kk-eräksi puolestaan tulee noin 53 euroa. 

Maksa pois nopeammin jos haluat

On hyvä muistaa, että vaikka nostaisitkin lainan pitkällä maksuajalla, voit aina maksaa ylimääräisen lyhennyksen tai koko lainan kokonaan pois jos taloutesi tilanne sen sallii. 

Kuluttajansuojalain puitteissa sinulla on oikeus maksaa koko laina ennenaikaisesti takaisin. Jos haluat näin tehdä, kannattaa ensin olla yhteydessä lainan myöntäneeseen pankkiin, jotta saat tarkan lainasumman maksua varten.  

Eli vaikka valitsisit 6 v maksuajan, voit hyvin maksaa lainan pois 1 v jälkeen, tai nopeamminkin. 

3000 euron lainan todellinen vuosikorko

Usein puhutaan vain lainan korosta, ilman että erikseen määritellään mistä korosta on kyse.

Nimelliskorko eli vuosikorko on lainatun rahan hinta vuositasolla, esimerkiksi 10 %. Tässä luvussa ei siis huomioida mitään kuluja. 

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko puolestaan pitää sisällään seuraavat asiat:

Kun vertailet eri lainatarjouksia, on todellinen vuosikorko tärkein vertailukohta kun haluat mikä on edullisin laina. 

Mikä on edullinen todellinen vuosikorko? 

Kulutusluottojen korot ovat olleet Suomessa viime vuosina laskussa johtuen ensinnäkin siitä, että markkinoille on tullut toimijoita, jotka ovat erikoistuneet vakuudettomiin kulutusluottoihin ja toisaalta sen vuoksi, että suomalaiset ovat entistä tietoisempia mahdollisuudesta kilpailuttaa lainat esimerkiksi Rahoitun avulla. 

Monessa tapauksessa pankki tai rahoitusyhtiö tarjoaa lainaa jopa alle 5 prosentin nimelliskorolla, mutta kun päälle lasketaan avausmaksu ja tilinhoitopalkkio, on todellinen vuosikorko usein vähintään 6-7 prosenttia. 

On kuitenkin tärkeää huomioida, että moni pankki käyttää lainojen hinnoittelussa niin kutsuttua asiakaskohtaista hinnoittelua eli lainan todellinen vuosikorko juuri sinulle on mahdollista tietää vasta kun saat lainatarjouksen. Näiden pankkien kohdalla etukäteen on kuitenkin aina tiedossa korkojen haitari sekä erilaiset kulut, jotka lainasta peritään.

Kulutusluottojen todelliset vuosikorot ovat yleensä 10 prosentin molemmin puolin, harvemmin enää lähempänä 20 prosenttia. 

Näin haet lainaa 3000 euroa 

Sinun ei tarvitse enää varata aikaa lainaneuvotteluun omaan pankkiisi, vaan voit hakea lainaa ilman vakuuksia kätevästi netistä. Voit siis hakea lainaa 3000, 5000 tai tarvittaessa jopa 60 ooo euroa ilman, että sinulla on oltava omaa asuntoa tai taloa, joka toimii lainan panttina.

Kätevin ja nopein tapa hakea 3000 euron laina on täyttää hakemus Rahoitun sivuilla, sillä kasvatat mahdollisuuksiasi saada tarvitsemasi lainan edullisesti kun hakemus lähetetään useaan pankkiin samaan aikaan. 

Sinun tehtäväksesi jää hakemuksen täyttämisen jälkeen vertailla lainatarjouksia ja valita se, joka on edullisin. 

Kun haet lainaa Rahoitun kautta, et sitoudu mihinkään ja palvelun käyttäminen on sinulle maksutonta. 

Näin täytät hakemuksen

Valittuasi lainasumman Rahoitun etusivulla, voit vielä tarkistaa millainen arvioitu kuukausierä tulee toivomallasi laina-ajalla. Liikutat laina-aikaa muuttavaa valitsinta valmis, voit siirtyä täyttämään itse hakemusta. 

Seuraavalla sivulla sinua pyydetään täyttämään henkilö- ja yhteystiedot. 

Jos haluat kasvattaa mahdollisuuksiasi saada lainan, kannattaa myös harkita yhteishakijan käyttämistä. Tavallisesti yhteishakija on esimerkiksi puoliso tai perheenjäsen. 

Mahdollisen yhteishakijan jälkeen sinulta kysytään tietoja työtilanteesta, tuloista ja menoista. Hakemuksessa kysytään myös lainan käyttötarkoitusta. 

Kun olet täyttänyt kaikki tiedot, voit lähettää hakemuksen. 

Saat vastauksen nopeasti

Valtaosa pankeista käyttää lainahakemuksten käsittelyyn automaattista järjestelmää, joka käsittelee niin hakemuksessa antamasi tiedot että esimerkiksi luottotietorekisteristä saadut tiedot salamannopeasti - joskus jopa parissa sekunnissa. 

Saat tiedon sinulle tehdyistä lainatarjouksista myös sähköpostilla ja tekstiviestillä. Sinun tehtäväsi on vertailla tarjouksia ja kun olet vertaillut valmiiksi, voit valita halumasi tarjouksen. 

Kuinka vertailla 3000 euron lainatarjouksia

Lainatarjoukset kannattaa lukea huolellisesti läpi, vaikka haluaisitkin rahat mahdollisimman nopeasti tilille. Rahoitu on tehnyt lainatarjousten vertailusta helppoa, sillä sen sijaan että joutuisit kaivelemaan sähköpostista eri lainatarjouksien tietoja vertailua varten, näet kaikki sinulle tehdyt lainatarjoukset OmaRahoitu-palvelussa. 

Lainatarjouksen yhteydessä on eritelty seuraavat tiedot:

On hyvä huomioida, että vaikka olisit hakenut lainaa esimerkiksi 5 vuoden laina-ajalla, voi lainatarjouksessa olla poikkeava takaisinmaksuaika. Kun vertaat eri lainatarjousten kk-eriä, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että pidempi laina-aika näkyy usein pienempänä kuukausieränä ja toisaalta suurempana takaisinmaksettavana summana. 

Lainoja vertaillessa ei siis kannata katsoa vain sitä, kuka myöntää lainan pitkällä aksuajalla vaan myös koko sitä summaa, joka sinun on maksettava takaisin, eli alkuperäinen lainasumma, korot ja muut kustannukset. 

Rahat heti tilille? 

Moni Rahoitun yhteistyökumppani maksaa lainan asiakkaan tilille heti kun lainasopimus on allekirjoitettu. Huolehdi siis siitä, että joko pankkitunnukset tai mobiilivarmenne ovat valmiina jo kun aloitat lainan hakemisen. 

Vaikka laina laitettaisiinkin maksuun saman päivän aikana, usein on niin että rahat ovat asiakkaan tilillä vasta seuraavana päivänä, ja joskus voi mennä parikin päivää ennen kuin rahat ovat tulleet tilille. 

3000 euron suuruisten lainojen kohdalla tulee harvemmin vastaan tilanteita, että pankki pyytäisi esimerkiksi palkkakuittia liitteeksi hakemuksen käsittelyyn, mutta joskus näin voi kuitenkin käydä. Jos näin on kohdallasi, saat tästä tiedon jo lainatarjouksen yhteydessä.