Lainaa 4000 euroa - Vertaile ja valitse sopiva tarjous | Rahoitu.fi
Trustpilot

Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

4000 euron laina - Vertaile ja valitse sopiva tarjous

Lainaa 4000 euroa haluamaasi tarkoitukseen

Säästeliäisyys on osa suomalaista kulttuuria, ja moni pyrkiikin säästämään puskurirahaston pahan päivän varalle, tai jopa isoja hankintoja varten. Elämä voi kuitenkin yllättää, eikä säästötillin saldo välttämättä veny ison odottamattoman menon tultua kohdalle.

Toisaalta lainan ottaminen mahdollistaa erilaisten hankkeiden toteuttamisen silloin kun sinä haluat, esimerkiksi remontti, kakkosauton osto tai projekti mökillä.

Vakuudettoman lainan voit käyttää aina haluamaasi tarkoitukseen ja koska Rahoitun avulla löydät aina itsellesi edullisimman lainan, voit hyvillä mielin suunnitella hankintoja tai rahoittaa yllättävän menon pikalainan avulla. 

4000 euron kertalaina vai yhdistelylaina? 

Äkillisen rahantarpeen tullessa eteen voi käydä niin, että oman talouden kartoittaminen laajemmin ei ole ensimmäinen mieleen tuleva asia. Tällön tärkeintä voi olla se, että saat rahat tilille jopa saman päivän aikana.

Oman tilanteen läpi käyminen kattavammin voi kuitenkin kannattaa. Ehkä sinulla on jo muutama pienempi laina, osamaksu ja luottokortti? Jos tämä kuulostaa tutulta, voi olla että 4000 euron lainan sijaan  kannattaakin ottaa isompi laina, jolla rahoitat nyt eteen tulleen hankinnan ja lisäksi maksat pois muut pienet luotot. Tämän tyyppisille lainoille on olemassa nimi: yhdistelylaina. Ja onneksi yhdistelylainan hakeminen on yhtä helppoa kuin tavallisenkin vakuudettoman lainan. 

Ennen lainahakemuksen täyttämistä suosittelemme siis, että pohdit  tarkkaan kuinka suuri lainasumma on tilanteessasi paras ratkaisu. Etenkin silloin, kun sinulla on monta pientä luottoa, voi olla paikallaan tarkastella taloutta pidemmällä tähtäimellä. 

4000 euron laina voi olla ratkaisu lyhyen akuuttiin rahantarpeeseen, mutta oman talouden tasapainoon saamiseksi isompi järjestelylaina voi joskus toimia paremmin. Suurempi lainasumma voi pelottaa, mutta viime kädessä 20 000 euron laina on saman suuruinen kun 5 eri 4000 euron lainaa. 

Ota lainaa 4000 euroa pitkällä maksuajalla

Lainan hakeminen Rahoitun avulla alkaa aina siten, että valitaan lainasumma ja maksuaika. 4000 euron lainan laina-ajat vaihtelevat useimmiten 1 ja 10 vuoden välillä., ja käytännössä harva pankki myöntää 4000 euron lainaa yli 10 vuoden maksuajalla, sillä tällöin kustannukset nousisivat todella suuriksi.

Pisimmät laina-ajat eli 15 vuoden maksuaika on yleinen suurimpien, eli esimerkiksi 50 000 euron tai 60 000 euron lainasummien kohdalla. 

Esimerkiksi 2 vuoden laina-ajalla 4000 euron kuukausierä on noin 181 euroa, kun taas 4 vuoden laina-ajalla kuukausittain maksettavaa tulee noin 97 euroa. 8 vuoden laina-ajalla kk-eräksi puolestaan tulee noin 55 euroa. 

Pitkä maksuaika taipuu myös lyhyeksi

On olemassa asia, joka monelta unohtuu laina-aikaa valitessa: vaikka nostaisitkin lainan pitkällä maksuajalla, sinulla on aina oikeus maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä tai koko laina kokonaan pois jos taloutesi tilanne sen sallii. 

Tämä oikeus perustuu kuluttajansuojalakiin, ja sen tarkoituksena on mahdollistaa lainan ennenaikainen takaisin maksaminen. Jos haluat näin tehdä, kannattaa ensin olla yhteydessä lainan myöntäneeseen pankkiin, jotta saat tarkan lainasumman maksua varten.  

Vaikka valitsisit 8 v maksuajan, voit hyvin maksaa lainan pois 1 v jälkeen, tai nopeamminkin. 

4000 euron lainan todellinen vuosikorko

Puhekielessä puhutaan useimmiten vain lainan korosta, ilman että erikseen täsmennetään mistä korosta on kyse.

Nimelliskorko eli vuosikorko on lainatun rahan hinta vuositasolla, esimerkiksi 10 %. Tässä luvussa ei siis huomioida mitään kuluja. 

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko puolestaan pitää sisällään seuraavat asiat:

Kun vertailet eri lainatarjouksia, on todellinen vuosikorko tärkein vertailukohta kun haluat mikä on edullisin laina. 

Mikä on edullinen todellinen vuosikorko? 

Kulutusluottomarkkinoille on tullut viime vuosina useita uusia eri toimijoita, ja lisäksi perinteiset pankit ovat alkaneet markkinoida niitä muillekin kuin omille asiakkailleen.

Tämän lisäksi suomalaiset suomalaiset ovat entistä tietoisempia mahdollisuudesta kilpailuttaa lainat esimerkiksi Rahoitun avulla. Näiden tekijöiden seurauksena vakuudettomien luottojen korot ovat ennätysalhaalla.

Moni pankki tai rahoitusyhtiö tarjoaa lainaa jopa alle 5 prosentin nimelliskorolla, mutta kun päälle lasketaan avausmaksu ja tilinhoitopalkkio, on todellinen vuosikorko usein vähintään 6-7 prosenttia. 

Kannattaa kuitenkin muistaa, että moni pankki käyttää lainojen hinnoittelussa niin kutsuttua asiakaskohtaista hinnoittelua eli lainan todellinen vuosikorko juuri sinulle on mahdollista tietää vasta kun saat lainatarjouksen. Asiakaskohtaisen eli riskiperusteisen hinnoittelun kohdalla  etukäteen on kuitenkin aina tiedossa korkojen haitari sekä erilaiset kulut, jotka lainasta peritään.

Kulutusluottojen todelliset vuosikorot ovat yleensä 10 prosentin molemmin puolin, ja nyrkkisääntönä voidaan pitää että suurempien lainojen korot ovat keskimäärin paremmat kuin pienten luottojen. 

Näin haet lainaa 4000 euroa 

Sinun ei tarvitse enää varata aikaa lainaneuvotteluun omaan pankkiisi, vaan voit hakea lainaa ilman vakuuksia kätevästi netistä. Voit siis hakea lainaa 4000, 20000 tai tarvittaessa jopa 60 ooo euroa ilman, että sinulla on oltava omaa asuntoa tai taloa, joka toimii lainan panttina.

Kätevin ja nopein tapa hakea 4000 euron laina on täyttää hakemus Rahoitun sivuilla, sillä kasvatat mahdollisuuksiasi saada tarvitsemasi lainan edullisesti kun hakemus lähetetään useaan pankkiin samaan aikaan. Sinun tehtäväksesi jää hakemuksen täyttämisen jälkeen vertailla lainatarjouksia ja valita se, joka on edullisin. 

Kun haet lainaa Rahoitun kautta, et sitoudu mihinkään ja palvelun käyttäminen on sinulle maksutonta. 

Näin täytät hakemuksen Rahoitun sivuilla

Valitse ensin lainasumma ja laina-aika. Voit vielä tarkistaa millainen arvioitu kuukausierä tulee toivomallasi laina-ajalla. Liikutat laina-aikaa muuttavaa valitsinta valmis, voit siirtyä täyttämään itse hakemusta. 

Seuraavalla sivulla sinua pyydetään täyttämään henkilö- ja yhteystiedot. 

Jos haluat kasvattaa mahdollisuuksiasi saada lainan, kannattaa harkita yhteishakijan käyttämistä. Tavallisesti yhteishakija on esimerkiksi puoliso tai perheenjäsen. 

Mahdollisen yhteishakijan jälkeen sinulta kysytään tietoja työtilanteesta, tuloista ja menoista. Hakemuksessa kysytään myös lainan käyttötarkoitusta. 

Kun olet täyttänyt kaikki tiedot, voit lähettää hakemuksen. 

Vastaus ilman odottelua

Valtaosa pankeista käyttää lainahakemuksten käsittelyyn automaattista järjestelmää, joka käsittelee niin hakemuksessa antamasi tiedot että esimerkiksi luottotietorekisteristä saadut tiedot salamannopeasti - joskus jopa parissa sekunnissa. 

Saat tiedon sinulle tehdyistä lainatarjouksista myös sähköpostilla ja tekstiviestillä. Sinun tehtäväsi on vertailla tarjouksia ja kun olet vertaillut valmiiksi, voit valita halumasi tarjouksen. 

Näin vertailet 4000 euron lainatarjouksia

Suosittelemme aina tutustumaan lainatarjouksiin huolellisesti, vaikka haluaisitkin rahat mahdollisimman nopeasti tilille. Rahoitu on tehnyt lainatarjousten vertailusta helppoa, sillä sen sijaan että joutuisit kaivelemaan sähköpostista eri lainatarjouksien tietoja vertailua varten, näet kaikki sinulle tehdyt lainatarjoukset OmaRahoitu-palvelussa. 

Lainatarjouksen yhteydessä on eritelty seuraavat tiedot:

On hyvä huomioida, että vaikka olisit hakenut lainaa esimerkiksi 5 vuoden laina-ajalla, voi lainatarjouksessa olla poikkeava takaisinmaksuaika. Kun vertaat eri lainatarjousten kk-eriä, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että pidempi laina-aika näkyy usein pienempänä kuukausieränä ja toisaalta suurempana takaisinmaksettavana summana. 

Lainoja vertaillessa ei siis kannata katsoa vain sitä, kuka myöntää lainan pitkällä aksuajalla vaan myös koko sitä summaa, joka sinun on maksettava takaisin, eli alkuperäinen lainasumma, korot ja muut kustannukset. 

Saako rahat heti tilille?  

Rahoitun yhteistyökumppanit laittavat lainan maksuun asiakkaan tilille heti kun lainasopimus on allekirjoitettu. Huolehdi siis siitä, että joko pankkitunnukset tai mobiilivarmenne ovat valmiina jo kun aloitat lainan hakemisen. 

Vaikka laina laitettaisiinkin maksuun saman päivän aikana, usein on niin että rahat ovat asiakkaan tilillä vasta seuraavana päivänä, ja joskus voi mennä parikin päivää ennen kuin rahat ovat tulleet tilille. 

4000 euron suuruisten lainojen kohdalla tulee harvemmin vastaan tilanteita, että pankki pyytäisi esimerkiksi palkkakuittia liitteeksi hakemuksen käsittelyyn, mutta joskus näin voi kuitenkin käydä. Jos näin on kohdallasi, saat tästä tiedon jo lainatarjouksen yhteydessä.