Käyttölaina - Löydä edullisin käyttölaina | Rahoitu.fi
Trustpilot

Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

Vertaa ja valitse oikea käyttölaina sinulle

Äkillinen meno voi tulla milloin vain ja usein se tapahtuu silloin, kun säästössä ei ole varattuna rahaa tällaiseen menoon. Käyttölaina voi olla apuna silloin, kun tällainen yllättävä ja äkillinen meno osuu kohdalle.

Mikä on käyttölaina?

Käyttölainaa on olemassa kahta eri tyyppiä. Perinteinen kertaluonteinen käyttölaina sekä joustava käyttölaina, kutsutaan myös nimellä käyttöluotto. Molemmissa tapauksissa kyseessä ovat vakuudettomat lainat. Perinteinen käyttölaina on 2000 – 60 000 € suuruinen kulutusluotto, jota otetaan yleensä esimerkiksi auton ostoon, kodin remontteihin tai lainojen yhdistämiseen tai muihin pienempiin hankintoihin. Kertaluonteinen käyttölaina nostetaan aina kerralla kokonaisuudessaan ja siinä on kiinteät kuukausilyhennykset. Todellinen vuosikorko käyttölainassa on välillä 9 – 30 %.

Joustava käyttöluotto on jatkuvasti voimassa oleva luotto. Se on suuruudeltaan yleensä 1000 – 10 000 €. Henkilö pystyy nostamaan rahaa tarpeensan mukaan myönnetyn lainamäärän puitteissa, eli koko summaa ei tarvitse nostaa kerralla. Lyhennystä ja korkoa maksetaan vain nostetusta lainasummasta. Näin ollen kuukausilyhennys voi olla joka kuukausi eri, sillä se on yleensä prosentuaalinen osa nostetusta jäljellä olevasta lainasummasta, esimerkiksi 5 %. Kuulostaa samalta kuin luottokortti ja sitä se oikeastaan onkin. Mutta luottokorteissa korko on yleensä kuitenkin korkeampi. Mutta perusperiaate joustavassa käyttölainassa on sama kuin luottokortilla.

Perinteinen käyttölaina

Perinteinen käyttölaina tai kulutusluotto on yleisin laina, jota ihmiset ottavat silloin, kun lainantarve ei ole niin suuri kuin esimerkiksi asuntoa ostettaessa. Vakuudettomassa käyttölainassa korko on aina korkeampi kuin asuntolainassa, sillä asuntolainan vakuutena on ostettava asunto, eli pankin riski on silloin pienempi kuin vakuudettomassa lainassa. Käyttölainojen korot ovat kuitenkin viimeisien vuosien aikana tulleet alaspäin, johtuen laissa säädetyistä korkokatoista sekä myös koventuneesta kilpailusta, kun alalle on vakiintunut suuri määrä luotettavia toimijoita.

Käyttölainan nimi kertookin jo paljon siitä, millainen laina on kyseessä; käyttöön tarkoitettu laina. Käyttötarkoituksia on monia, yhtä monia kuin on hakijoitakin. Perinteistä käyttölainaa haetaan yleensä silloin, kun edessä on auton vaihto, kodin pieni remontti, häiden kustantaminen tai suunnitelmissa oleva matka. Käyttölainaa ei kuitenkaan kannata hakea vain siksi, että sen hakeminen on tehty tänä päivänä todella helpoksi. Mieti tarkasti, mihin tarkoitukseen lainan aiot käyttää, tee sen jälkeen hakemus, ja vertaile lainat keskenään, jotta voit löytää itsellesi sopivan ja edullisimman vaihtoehdon.

Joustoluotto

Joustoluotto on kasvattanut viimeisen parin vuoden aikana paljon suosiotaan sellaisten hakijoiden keskuudessa, jotka eivät tarvitse itselleen kovin suurta lainaa. Yksi joustoluoton suurimmista eduista on se, että luottoa ei tarvitse nostaa yhdellä kertaa, vaan sitä voi nostaa aina oman tarpeen mukaan. Lainan takaisinmaksu on myös joustoluotossa joustavampaa. Joustoluotto toimii samalla periaatteella kuin luottokortti, eli lyhennystä ja korkoa maksetaan vain nostetusta summasta, ei koko myönnetystä luoton määrästä. Joustoluotto sopii sellaiselle henkilölle, jolla on tarvetta lainalle, mutta joka ei ole ihan varma tarvitsemastaan lainasummasta, tai joka tarvitsee vähän lainaa nyt ja ehkä vähän lisää myöhemmin. Tällöin joustoluotto toimii erittäin oivallisena ratkaisuna.

Joustoluoton etuna on se, että jopa sellaisella henkilöllä, jolla on säännölliset, mutta ei niin suuret tulot, esimerkiksi opiskelija, joka työskentelee viikonloppuisin ja joitakin iltoja, voi saada joustoluottoa. Yleisin myönnetty luottomäärä joustoluotossa on 2000 €. Joustoluotto voi myös olla sopiva laina opiskelijalle, kun silloin tällöin tiukempina kuukausina on tarvetta rahalla, vaikka se olisi sitten vain 200 € kolmen kuukauden välein. Mutta joustoluoton olemassaolo tuo mielenrauhaa ja helpotusta esimerkiksi sellaisille kuukausille, kun opiskelijan on luettava paljon tentteihin ja töissä käymiseen ei ole niin paljon aikaa. Tällöin oma talous ei tuo lisästressiä jo muutenkin stressaavaan tenttikauteen.

Joustoluotto auttaa myös tuomaan enemmän joustavuutta oman talouden hoitamiseen, koska sitä voi nostaa silloin, kun itsellä on tarvetta. Joten luottoa voi esimerkiksi nostaa hieman tiukempina kuukausina ja lyhentää pois parempina kuukausina. Koska kyseessä on jatkuva luotto, lyhennetty luotto palautuu takaisin käytettäväksi luotoksi.

Joustoluoton ottanut henkilö voi päättää, lyhentääkö hän luottoa kuukaudessa vaaditun minimisumman, vai lyhentääkö hän hieman suuremman summan. Joustoluottoon on myös mahdollista saada lyhennysvapaa kuukausi, joka haetaan luoton myöntäneen tahon verkkosivuilta omilla tunnuksilla.

Koska kyseessä on jatkuva voimassa oleva luotto, luottosopimus ei lakkaa olemasta, vaikka henkilö maksaakin koko myönnetyn ja nostetun lainasumman pois. Luottosopimus päättyy vasta, kun henkilö ilmoittaa luoton myöntäneelle taholle, että hän haluaa päättää luottosopimuksen. Henkilö voi myös päättää pitää joustoluoton voimassa, jolloin se toimii hänellä luottokortin tapaan ’varaluottona’, jota voi käyttää silloin, jos elämässä tulee vastaan tilanne, jossa on tarvetta suuremmalle summalle rahaa.

Mistä löytää itselleen sopiva käyttölaina?

Perinteisesti ihmiset hakevat käyttölainaa omista pankeistaan, joissa heillä on tili tai entuudestaan lainaa. Mutta tällöin lainanhakijalta jää kokonaan väliin lainan vertaileminen. Kun lainahakemuksen tekee Rahoitu.fi -palvelun kautta, mukana ovat myös monet perinteiset pankit, jopa se ’oma pankki’. Kun pankki tietää, että tarjouksen tekijöitä on useampia, on tarjous lähes poikkeuksetta edullisempi, kuin jos menisit kysymään sitä suoraan pankista. Lainan hakeminen on myös helpompaa ja nopeampaa, kun sen tekee Rahoitu.fi -palvelun kautaa.

Verkosta löytyy paljon käyttölainan tarjoajia kun vain kirjoittaa sen hakusanaksi. Mutta käyttölainaa ei kuitenkaan kannata ottaa ensimmäiseltä sitä tarjoavalta taholta. Kilpailuttamalla lainantarjoajat Rahoitu.fi -palvelun kautta löydät itsellesi edullisimman käyttölainan, oli kyseessä sitten perinteinen käyttölaina tai joustava käyttöluotto. Valitse ensin näistä kahdesta itsellesi paremmin sopiva vaihtoehto. Lainoja kannattaa aina vertailla, sillä lainojen koroissa voi olla suuriakin eroja. Edullisin laina löytyy vain kilpailuttamalla ja lainoja vertailemalla. Vertailu myös auttaa omalla tavallaan ohjaamaan hakijaa oikeaan suuntaan sen suhteen, millaista lainaa hänen kannattaa ottaa tai millaista lainaa hänellä on mahdollista saada.

Kumpi laina valita, perinteinen käyttölaina vai joustoluotto?

Valitseminen perustuu siihen, minkä kokoiseen lainaan ja mihin tarkoitukseen hakijalla on tarvetta. Jos hakija tietää esimerkiksi käyttävänsä lainan auton ostamiseen, jolle hänellä on tiedossa jo tarkka hinta, perinteinen käyttölaina on hänen vaihtoehtonsa. Jos taas henkilöllä ei ole mitään tarkkaa kohdetta lainalle, vaan hän haluaa vain hieman joustavuutta oman taloutensa hoitoon, eikä hän tarvitse isoa lainasummaa, hänen valintansa on joustoluotto.

Molemmilla vaihtoehdoilla on omat etunsa, mutta tarvittava lainasumma ja käyttötarkoitus sanelevat tässä sen, kumpaa vaihtoehtoa kannattaa harkita. Pienemmillä tuloilla voi olla helpompaa saada joustoluottoa, joten voi olla sopivampi vaihtoehto esimerkiksi opiskelijoille tai henkilöille, jotka eivät tee täyttä viikkotuntimäärää, vaan tekevät esimerkiksi 70 %. Tekemällä hakemuksen Rahoitu.fi -palvelun kautta hakijalla on mahdollista nähdä, millaista lainaa hänellä on mahdollista saada. Hakijan on helpompi tehdä päätös lainan muodosta, kun hän voi vertailla keskenään useampia lainatarjouksia, joita rahoituslaitokset lähettävät hänelle hänen tekemänsä hakemuksen perusteella.

Rahoitu.fi -palvelu auttaa hakijoita hakemaan itselleen sopivaa lainaa

Rahoitu.fi on omistautunut palvelemaan ja auttamaan suomalaisia lainanhakijoita heidän lainatarpeissaan. Sivustolta löytyy paljon tietoa erilaisista lainamuodoista ja asiakaspalvelu voi kertoa lisää, jos hakijalla on sellaisia kysymyksiä, joihin ei sivustolta löydy vastauksia.

Rahoitus.fi on luotettava suomalainen lainojen vertailu- ja välityspalvelu, joka palvelee kaikkia suomalaisia lainanhakijoita ollen heidän apunaan löytämässä itselleen parhaan mahdollisen, juuri heidän talouteensa sopivan kulutusluoton.

Rahoitu.fi tekee yhteistyötä suomalaisten tunnettujen ja luotettavien pankkien ja luotonmyöntäjien kanssa. Yhteistyökumppaneita on yli 20, joten tehdessään hakemuksen Rahoitu.fi -sivuston kautta, hakija tulee saamaan useita lainatarjouksia, jotka kaikki ovat pankkien yksinomaan kyseiselle hakijalle laskemia tarjouksia. Yhteistyökumppanimme ovat tunnettuja ja vakavaraisia lainanmyöntäjiä, ja heillä kaikilla on Suomen Finanssivalvonnan hyväksyntä. Rahoitu.fi -palvelulle on myös myönnetty oikeus käyttää avainlipputunnusta, mikä on osoitus luotettavasta suomalaisesta yrityksestä.

Turvallinen, nopea ja ilmainen. Siinä kolme sanaa, jotka kuvaavat hyvin Rahoitu.fi -sivuston tarjoamaa lainanvertailu palvelua. Hakemuksen tekeminen ei sido hakijaa mihinkään, ja tarjoukset saatuaan hän voi rauhassa tutustua tarjouksiin, vertailla niitä ja niiden ehtoja keskenään ja tehdä sen jälkeen päätöksen siitä, valitseeko hän jonkin hänelle tehdyistä tarjouksista. Tarjouksen hyväksyttyäsi sinulla on mahdollisuus saada rahat tilillesi jo saman päivän aikana.

*) Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %.
Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.