Lainan kilpailutus tuo selvää säästöä | Rahoitu.fi

Älä ota mitä tahansa lainaa. Kulutusluottosi kilpailuttamalla voit säästää pitkän pennin

Lainamarkkinat ovat muuttuneet viime vuosien aikana merkittävästi. Perinteisten pankkien rinnalle on tullut lukuisia kulutusluottoa tarjoavia digipankkeja ja rahoituslaitoksia. Tarjonnan lisääntyminen ei kuitenkaan ole helpottanut kuluttajan asemaa – sopivan lainan löytymisestä on tullut entistä haastavampaa, sillä lainaviidakosta löytyy monenlaista toimijaa. Joukkoon mahtuu myös kalliita luottoja tarjoavia lainantarjoajia. Siksi lainojen kilpailutus on tänä päivänä erityisen tärkeää.

Kilpailuta lainasi nyt

Arvioitu Kuukausiera: XX €*

*) Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %.
Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.
nopea tuwallinen maksuton

Lainojen kilpailutus käy hetkessä

Lainojen kilpailutus on aina järkevin ensiaskel parhaan mahdollisen lainan saamiseksi. Kun ennen vanhaan lainan kilpailuttaminen tarkoitti pankkikonttorista toiseen juoksemista, voi kilpailutuksen nykyään tehdä helposti netissä lainanvertailupalvelun avulla.

Lainalaskuri on verrattavissa hotelli- ja lentohintoja vertaaviin palvelusivustoihin. Yhdellä hakemuksella lainalaskuri vertaa sinulle kaikkien rahoituspalvelujen lainavaihtoehdot. Näistä on helppo valita itsellesi sopivin ja halvin vaihtoehto.

Kilpailuttamalla säästät selvää rahaa!

Lainan kilpailutuksella voit säästää pitkän pennin, sillä hinta samalle lainasummalle voi vaihdella suurestikin eri lainantarjoajien välillä. Mitä isomman lainan otat, sitä suurempi ero voi olla kalleimman ja halvimman lainan välillä – joissain tapauksissa puhutaan jo tuhansista euroista.

Rahoitu.fi vertasi kesäkuussa 2019 kahdentoista tunnetun kulutusluottoa tarjoavan pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset. Tulokset puhuvat puolestaan: ero halvimman ja kalleimman lainan viitekorossa oli peräti seitsemän prosenttia!

Lainan todellista hintaa miettiessä viitekoron lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan lopullisen hinnan. Todellinen vuosikorko on prosentti, johon on laskettu myös lainan muut kustannukset, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut. Esimerkiksi 10 vuoden lainassa pieneltä tuntuva 5 euron kuukausittainen tilinhoitomaksu tuo lopulta lainanottajalle 600 euroa lisää maksettavaa.

Vanhatkin lainat kannattaa kilpailuttaa

Lähes joka neljännellä suomalaisella on yksi tai useampi kulutusluotto. Moni ei tule ajatelleeksi, että myös vanhat lainat kannattaa kilpailuttaa aika ajoin. Esimerkiksi kymmenen vuoden lainassa korkotaso ja marginaalit ehtivät muuttua moneen otteeseen.

Kilpailutus kannattaa myös vanhojen lainojen yhdistämistarkoituksessa. Moni lainojensa kuukausimaksujen kanssa kamppaileva on saanut arkeensa suurta helpotusta yhdistämällä lainansa.
Kun useammat pienemmät lainat yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi, on lainalle mahdollista saada sekä matalampi korko että pienempi kuukausierä. Parhaimmillaan puhutaan sadoista euroista kuukaudessa, joka on tuntuva summa missä tahansa taloudessa.

Lainan kilpailutus ei sido sinua mihinkään

Miten laina sitten käytännössä kilpailutetaan? Helposti, sillä me teemme sen puolestasi ja vieläpä ilmaiseksi. Kaikki tapahtuu netissä.

Mene ensin rahoitu.fi -sivuilla olevaan lainalaskuriin ja valitse tarvitsemasi summa ja laina-aika. Laina-aikaa säätämällä voit valita itsellesi sopivan kuukausimaksun. Täytä tämän jälkeen hakemustiedot ja lisää hakemukseesi kaikki tulosi ja velkasi.

Kun hakemus on täytetty, siirryt automaattisesti OmaRahoitu-sivullesi. Sieltä löydät lainatarjouksesi, jotka Rahoitu.fi on kilpailuttanut puolestasi. Tarjouksista ilmenee myös lainan todellinen vuosikorko, joka on paras mittari lainoja vertaillessa. Tutustu huolella myös lainaehtoihin, joista selviää muun muassa mahdollisuudet takaisinmaksun muutoksiin ja muutosten kustannukset.

Mikäli hyväksyt tarjouksista jonkun, pankki tai rahoituslaitos todennäköisesti pyytää siinä vaiheessa tositteet hakemuksessa ilmoitetuista palkkatuloista tai muista etuuksista. Jos sinulla on kaikki liitteet jo valmiina, voit parhaimmassa tapauksessa saada rahat tilillesi jo saman päivän aikana.

Lainan kilpailutus on helppoa ja nopeaa – ja ennen kaikkea järkevää. Kilpailuttaminen on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään. Vasta lainan hyväksyminen on sitova päätös ja lain mukaan senkin voi vielä perua 14 päivän aikana. Lainan myöntäjällä on kuitenkin oikeus veloittaa perumisesta tietyt kulut.

Kiinnostuitko lainojesi kilpailuttamisesta? Helpoin ja nopein tapa tehdä se on rahoitu.fi -palvelun lainalaskurilla.