Kilpailuta lainasi ja säästä rahaa lainakuluissa - Rahoitu.fi
Kaikkien uusien lainojen nimelliskorko 4,5%-10% 30.9.2021 asti. 1.10.2021 alkaen lainasopimuksen mukainen.

Älä ota mitä tahansa lainaa. Kulutusluottosi kilpailuttamalla voit säästää pitkän pennin

Lainamarkkinat ovat muuttuneet viime vuosien aikana merkittävästi. Perinteisten pankkien rinnalle on tullut lukuisia kulutusluottoa tarjoavia digipankkeja ja rahoituslaitoksia. Tarjonnan lisääntyminen ei kuitenkaan ole helpottanut kuluttajan asemaa – sopivan lainan löytymisestä on tullut entistä haastavampaa, sillä lainaviidakosta löytyy monenlaista toimijaa. Joukkoon mahtuu myös kalliita luottoja tarjoavia lainantarjoajia. Siksi lainojen kilpailutus on tänä päivänä erityisen tärkeää.

Kilpailuta lainasi nyt

nopea tuwallinen maksuton

Lainojen kilpailutus käy hetkessä

Lainojen kilpailutus on aina järkevin ensiaskel parhaan mahdollisen lainan saamiseksi. Kun ennen vanhaan lainan kilpailuttaminen tarkoitti pankkikonttorista toiseen juoksemista, voi kilpailutuksen nykyään tehdä helposti netissä lainanvertailupalvelun avulla.

Lainalaskuri on verrattavissa hotelli- ja lentohintoja vertaaviin palvelusivustoihin. Yhdellä hakemuksella lainalaskuri vertaa sinulle kaikkien rahoituspalvelujen lainavaihtoehdot. Näistä on helppo valita itsellesi sopivin ja halvin vaihtoehto.

Kilpailuttamalla säästät selvää rahaa!

Lainan kilpailutuksella voit säästää pitkän pennin, sillä hinta samalle lainasummalle voi vaihdella suurestikin eri lainantarjoajien välillä. Mitä isomman lainan otat, sitä suurempi ero voi olla kalleimman ja halvimman lainan välillä – joissain tapauksissa puhutaan jo tuhansista euroista.

Rahoitu.fi vertasi kesäkuussa 2019 kahdentoista tunnetun kulutusluottoa tarjoavan pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset. Tulokset puhuvat puolestaan: ero halvimman ja kalleimman lainan viitekorossa oli peräti seitsemän prosenttia!

Lainan todellista hintaa miettiessä viitekoron lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan lopullisen hinnan. Todellinen vuosikorko on prosentti, johon on laskettu myös lainan muut kustannukset, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut. Esimerkiksi 10 vuoden lainassa pieneltä tuntuva 5 euron kuukausittainen tilinhoitomaksu tuo lopulta lainanottajalle 600 euroa lisää maksettavaa.

Vanhatkin lainat kannattaa kilpailuttaa

Lähes joka neljännellä suomalaisella on yksi tai useampi kulutusluotto. Moni ei tule ajatelleeksi, että myös vanhat lainat kannattaa kilpailuttaa aika ajoin. Esimerkiksi kymmenen vuoden lainassa korkotaso ja marginaalit ehtivät muuttua moneen otteeseen.

Kilpailutus kannattaa myös vanhojen lainojen yhdistämistarkoituksessa. Moni lainojensa kuukausimaksujen kanssa kamppaileva on saanut arkeensa suurta helpotusta yhdistämällä lainansa.
Kun useammat pienemmät lainat yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi, on lainalle mahdollista saada sekä matalampi korko että pienempi kuukausierä. Parhaimmillaan puhutaan sadoista euroista kuukaudessa, joka on tuntuva summa missä tahansa taloudessa.

Lainan kilpailutus ei sido sinua mihinkään

Miten laina sitten käytännössä kilpailutetaan? Helposti, sillä me teemme sen puolestasi ja vieläpä ilmaiseksi. Kaikki tapahtuu netissä.

Mene ensin rahoitu.fi -sivuilla olevaan lainalaskuriin ja valitse tarvitsemasi summa ja laina-aika. Laina-aikaa säätämällä voit valita itsellesi sopivan kuukausimaksun. Täytä tämän jälkeen hakemustiedot ja lisää hakemukseesi kaikki tulosi ja velkasi.

Kun hakemus on täytetty, siirryt automaattisesti OmaRahoitu-sivullesi. Sieltä löydät lainatarjouksesi, jotka Rahoitu.fi on kilpailuttanut puolestasi. Tarjouksista ilmenee myös lainan todellinen vuosikorko, joka on paras mittari lainoja vertaillessa. Tutustu huolella myös lainaehtoihin, joista selviää muun muassa mahdollisuudet takaisinmaksun muutoksiin ja muutosten kustannukset.

Mikäli hyväksyt tarjouksista jonkun, pankki tai rahoituslaitos todennäköisesti pyytää siinä vaiheessa tositteet hakemuksessa ilmoitetuista palkkatuloista tai muista etuuksista. Jos sinulla on kaikki liitteet jo valmiina, voit parhaimmassa tapauksessa saada rahat tilillesi jo saman päivän aikana.

Lainan kilpailutus on helppoa ja nopeaa – ja ennen kaikkea järkevää. Kilpailuttaminen on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään. Vasta lainan hyväksyminen on sitova päätös ja lain mukaan senkin voi vielä perua 14 päivän aikana. Lainan myöntäjällä on kuitenkin oikeus veloittaa perumisesta tietyt kulut.

Kiinnostuitko lainojesi kilpailuttamisesta? Helpoin ja nopein tapa tehdä se on rahoitu.fi -palvelun lainalaskurilla.

Mietityttääkö lainojen kilpailuttaminen verkossa? Katso mitkä asiat kuluttajia eniten epäilyttävät

Mietityttääkö lainojen kilpailuttaminen verkossa?

Vuoden 2018 aikana Rahoitu.fi asiakaspalvelu vastasi 28.982 puheluun, 78.621 chat-viestiin sekä 10.958 sähköpostiin koskien asiakkaiden kysymyksiä lainavertailusta ja sen käytöstä. Listasimme sen perusteella kilpailutusta pohtiville, millaisia huolia ja kysymyksiä lainavertailuun yleisimmin liittyy. Löytyykö sinun epäilyksesi listalta?

1. Onko lainojenkilpailutus vain huijausta ja luotonantajien keksimä mainoskikka?

Rahoitu.fi palvelu ei itse myönnä lainaa. Me itsenäisenä toimijana yritämme ainoastaan löytää asiakkaallemme mahdollisimman monta ja edullista lainatarjousta eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Käyttäjä itse päättää onko mikään saaduista tarjouksista riittävän hyvä ja haluaako hän ottaa lainaa. Valta on siis täysin käyttäjällä itsellään ja palvelu vain tekee kilpailutuksesta hieman helpompaa ja nopeampaa. Samalla tavalla kuin lentolippuja tai hotellia etsiessä on yksinkertaisempaa katsoa vaihtoehdot yhdestä palvelusta sen sijaan, että lähtisi käymään läpi useiden yksittäisten lentoyhtiöiden tai hotellien sivuja ja niiden hintoja.

Myös kauppias Sampo Kaulasella oli varsin varauksellinen asenne lainojen kilpailutukseen. Lue Sampon blogista mitä mieltä hän on asiasta.

2. Ovatko tietoni turvassa ja voivatko ne vuotaa väärille tahoille kilpailutuksen yhteydessä? Jaetaanko tietojani mainostajille?

On sääli, jos osa kuluttajista jättää kilpailutuksen tekemättä henkilötietojensa vuotamisen pelossa sillä palvelumme käyttö on ehdottoman turvallista. Korkeaa turvallisuutta tietoturvan ja tietosuojan osalta edellyttävät jo yhteistyöpankkimme ja siksi tietoturvaan ja tietojen suojaamiseen on panostettu ja esimerkiksi koko sivustomme käyttää vahvasti suojattua Internet-yhteyttä. Emme myöskään luovuta tietojasi ulkopuolisten tahojen käyttöön, saat asiakassuhteeseesi liittyvää viestintää ainoastaan meiltä ja senkin voit halutessasi helposti lopettaa. Kannattaa kuitenkin huomata, että kilpailutuksen yhteydessä tarvittavat tietosi menevät automaattisesti hakemuksen jätettyäsi yhteistyöpankeillemme ja luotonmyöntäjille.

3. Kuinka moni saa lainaa tällaisen lainavertailun kautta?

Kaikista asiakkaista jotka kilpailuttivat lainansa kauttamme vuonna 2018 löysimme lainatarjouksen 74% hakemuksista. Niistä asiakkaista, jotka yhdistivät jo olemassa olevia lainojaan kauttamme ja maksoivat ne pois yhdistelylainalla, pystyimme löytämään heitä hyödyttäneen edullisemman lainan 78% käyttäjistä.

Lue muutamien asiakkaidemme kokemuksista tästä.

4. Mitä lainavertailun käyttäminen maksaa?

Palvelumme on kuluttajalle täysin maksuton. Emme myöskään myy tietojasi ulkopuolisille tahoille mainostamista varten, vaan saamme palkkiomme pankeilta mikäli onnistumme löytämään heiltä asiakkaalle sopivan lainan. Käyttö on siis käyttäjälle aidosti maksutonta.

5. Missä vaiheessa lainasta tulee minulle sitova, en ole vielä varma tarvitsenko lainaa?

Lainahakemuksen täyttäminen palvelussamme ei sido sinua mihinkään. Saat ensin tarjoukset pankeilta ja voit katsoa ne rauhassa läpi ilman, että sinun tarvitsee ottaa lainaa. Jos löydät mielestäsi hyvän tarjouksen ja haluat ottaa lainan teet valinnan palvelussamme. Vasta tuon valinnan jälkeen ohjaamme sinut valitsemasi pankin palveluun allekirjoittamaan ja viimeistelemään lainan nostamisen.

Jäikö jokin asia edelleen mietityttämään lainanhakuun liittyen? Tai haluaisitko jutella suoraan asiantuntevan ja ystävällisen asiakaspalvelumme kanssa lainavertailusta? Soita meille numeroon 03-41092000 (arkisin klo 9-16) tai aloita chatti sivun oikeasta alakulmasta.