Kulutusluottojen yhdistäminen helpotti Johannan arkea - Rahoitu.fi
Lainojen yhdistäminen toi toivottua pelivaraa Johannan arkeen

Luottojen yhdistäminen toi toivottua pelivaraa Johannan arkeen

Pienet ja kalliit kulutusluotot tuovat paljon ylimääräisiä kustannuksia, jotka voivat ajaa perheen talouden ahdinkoon. Lainat yhdistämällä on mahdollista tiputtaa lainakustannuksia parhaimmillaan kymmenillä, ellei jopa sadoilla euroilla jo pelkästään kuukausitasolla. Tämän huomasi myös Johanna.

Johanna otti asian esille aviomiehensä kanssa ja päätös lainojen yhdistämisestä tehtiin. Vaikka lainojen korot tuntuivat silloin kohtuullisilta, huomasi Johanna myöhemmin korkokulujen olleen melkoisen suuret.

Johanna tutustui Rahoitu.fi-palveluun ensimmäistä kertaa ja päätyi keskustelemaan asiantuntijan kanssa tarkoituksena lainojen yhdistäminen. Asiantuntija oli asiansa osaava, ja hän neuvoi Johannaa kilpailuttamaan lainat yleisen korkotason mataluuden vuoksi. Ensin Johanna oli hieman vastahakoinen kilpailuttamaan lainoja, mutta palvelun ollessa maksuton ja asiantuntijan auttaessa lainahakemuksen täyttämisessä, päätti Johanna tehdä hakemuksen. Tarjouksia alkoi tulemaan miltei välittömästi.

Aikaisemmin Johanna oli maksanut 10 000 euron lainasta 16 prosentin korkoa, kun kilpailuttamalla lainat Johanna sai koron melkein puolitettua 8,5 prosenttiin. Johanna ei ollut aluksi uskoa kilpailuttamisesta tullutta hyötyä. Käytännössä se tarkoitti sitä, että perheen lainakulut pienenivät sadalla eurolla kuukaudessa, laina-ajan pidentyessä vain yhdellä vuodella. Sata euroa on merkittävä summa, varsinkin kun perheessä on useampi nuori ja rahaa kuluu milloin mihinkin.

Päätös yhdistää ja kilpailuttaa lainat mahdollistivat sen, että perheen taloudessa on nyt pelivaraa, eikä entisiä lainoja jäänyt roikkumaan, sillä Johanna maksoi vanhat lainat välittömästi pois uuden lainan tultua tilille. Johanna on tyytyväinen, että sai keskitettyä lainat yhteen paikkaan, eikä hän aio enää ottaa uusia lainoja.

Kokeile helppoa lainalaskuria täällä

Lue alkuperäinen haastattelu kokonaisuudessaan Iltalehdestä:

nopea tuwallinen maksuton

LUE LISÄÄ:

Haastattelu perustuu todelliseen, palveluamme käyttäneelle henkilöille tehtyyn haastatteluun, joka on anonymisoitu haastatellun yksityisyyden suojaamiseksi