Häiden rahoitus - säästöillä vai lainalla? | Rahoitu.fi

Unelmien hääpäivä lainan avulla

Unelmahaat Lainalla

Usealle oma hääpäivä on erityisen tärkeä juhla, josta halutaan luoda unohtumaton kokemus. Päivä on toki tärkeä itse hääparille, mutta niin se on myös vieraille, jotka saapuvat juhlistamaan paria.

Unohtumattomien kestien järjestäminen perheelle ja ystäville on kuitenkin yllättävän kallista, ja kustannukset nousevat helposti korkeammalle mitä pidemmälle häiden suunnitteluprosessissa edetään. Vierasmäärien ja juhlien kasvaessa, yhä useampi pariskunta huomaa, että omat säästöt hupenevat melko nopeasti, ja häitä ei pystytä siten täysin omin avuin järjestämään.

Oli kyseessä sitten budjettihäät, tai unelmiesi juhlat joihin halutaan satsata kunnolla, on lainan hakeminen usein vääjäämätöntä hääjuhlien mahdollistamiseksi.

Mikä maksaa häiden järjestämisessä?

Häiden kustannukset ovat toki riippuvaisia hääparin budjetista ja toivomuksista, mutta useimmiten niihin kuuluu kaikkea niin juhlapaikasta pitopalveluun, hääparin pukuihin, valokuvaukseen, kuin häämatkaan. Varsinkin jos säästöjä ei löydy omasta takaa, saattaa kukkaron pohja alkaa nopeasti häämöttämään, ja lainan hakeminen tulee ajankohtaiseksi.

Harva haluaa karsia vieraiden määrästä, tai kaavaillusta ohjelmasta kun juhlien suunnittelun on päästy; näin ollen moni päättää, että kun häät järjestetään, niin järjestetään kerralla kunnon juhlat oman budjetin puitteissa.

Hääbudjetti voi toki olla mitä vain, mutta keskimääräisesti se on suurinpiirtein 10 000 euroa, jota ei kovin monelta löydy suoraan tililtä jos toiveena on järjestää häät suhteellisen pian.

Vertaile miten paljon 5000 euron lainan kuukausierä voisi olla.

Vaikka yhä useampi koittaa pyrkii pääsemään kustannuksissa mahdollisimman halvalla, pienistä puroista kasvaa helposti suuri summa, jota varten tarvitaan lisärahoitusta. Siksi kannattaakin tutustua eri lainavaihtoehtoihin, joiden myötä pystyt järjestämään ikimuistoiset juhlat niin itse hääparille kuin vieraille.

Säästäminen vai lainan ottaminen?

Perinteisesti morsiamen perhe kustantaa häät, mutta tämä perinne ei enää hengi nykypäivää, vaan hääpari yleensä itse etsii keinot häiden rahoittamiseen. Aikaisemmin ihmiset ovat myös säästäneet jopa vuosikausia omia häitä varten, mikä luonnollisesti pitkitti häiden järjestämistä kauemmas tulevaisuuteen. Sen lisäksi, hääbudjetti oli yleisesti paljon pienempi ja juhlat itsessään myös maltillisemmat.

Nykypäivänä ajatusmalli tuntuu myös muuttuneen, ja useat parit haluavat satsata unelmiensa hääpäivään ja luoda once in a lifetime -kokemuksen, niin itselleen kuin vieraille. Arki on helposti kiireistä suorittamista, ja siksi hääjuhlat voivat tuoda suurta iloa perusarkeen verrattuna, ja täydellisten juhlien järjestäminen on monen parin unelma.

Juhlapoyta Haat

Kun halutaan tarttua hetkeen ja järjestää häät suhteellisen nopealla aikataululla, ei ole aikaa odotella vuosia säästöjen kerryttämistä. Kukapa ei haluaisi päästä mahdollisimman pian juhlimaan perheen ja ystävien kera?

Häälainan poismaksu ei myöskään tunnu taakalta, kun on löytynyt laina joka mahdollistaa itselle sopivien erien maksamisen.

Jos säästäminen ei tunnu tällä hetkellä sopivalta vaihtoehdolta, on häälaina varteenotettava vaihtoehto, sillä se mahdollistaa häiden järjestämisen nopeasti ja pystyt investoimaan juuri sen verran kuin haluat. Kun häälaina on kilahtanut tilille, ei tarvitse kitsastella vieraiden määrässä, lokaatiossa tai juhlien ohjelmassa, vaan pääset suunnittelemaan täysin oman makusi mukaisia juhlia.

Uskalla ottaa laina

Me suomalaiset saatamme helposti tuntea jopa häpeää lainojen ottamisesta, ja siksi häiden rahoittamisesta ei kovin moni välttämättä halua puhua ääneen. Sen vuoksi, monikaan ei varmasti edes arvaisi kuinka monet häät on järjestetty lainan avulla.

On luonnollista, että ihmiset saattavat pelätä leimaantumista, mutta huoli on turha - harvalla on omia säästöjä tarpeeksi kustantamaan hääpäivä, ja silloin häälaina on ratkaisu ongelmaan.

Hääpäivä on unohtumaton, ja siihen panostaminen on tietenkin kaikkien parien oma valinta. Et varmasti kuitenkaan vuosikymmenien päästä mieti, että oli virhe ottaa lainaa juhlia varten - sen sijaan muistat ainutlaatuisen päivän, johon kannatti panostaa juuri haluamallasi tavalla.

Häiden merkityksestä kertoo usein häiden jälkitiloissa mainittu hääblues, joka tarkoittaa alakuloa siitä että hartaasti odotettu päivä on nyt valitettavasti ohi. Haikea tunne onnistuneen juhlan jälkeen puhuu varmasti puolestaan siitä, että juhlat oli ehdottomasti kannattava järjestää.

Millaista lainaa ihmiset hakevat on tietenkin riippuvaista hääbudjetista, kuin myös ihmisten henkilökohtaisesta varallisuudesta, mutta yhä useammat hakevat kulutusluottoa tähän tarkoitukseen. Hääparin olisi toki hyvä päästä yhteisymmärrykseen siitä, että minkä hintaluokan juhlat halutaan järjestää, mutta kun asiasta ollaan päästy sopuun, voidaan alkaa kartoittamaan kaikista halvinta lainaa.

Kulutusluotto häitä varten

Moni häälainaa miettivä, varmasti pohtii että onko se kannattavaa, ja kuinka pitkään tulevaisuudessa tätä lainaa tullaan maksamaan takaisin. Koska häät ovat akuutti rahantarve, on kulutusluotto yleisin tapa rahoittaa häät.

Kulutusluoton summat vaihtelevat 2000-60 000 euron välillä, ja takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta, mutta yleisesti ihmiset pystyvät maksamaan lainan jopa odotettua nopeammin. Takaisinmaksuaika riippuu tietysti summasta jota halutaan itse lyhentää kuukausittain, sillä osa haluaa maksaa lainan mahdollisimman nopeasti pois ja osa suosii hiljalleen maksamista pienemmissä erissä. Kulutusluotto voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Valitse omaan budjettiin ja häiden tarpeisiin sopiva lainasumma.

Lainan maksamisessa ei myöskään mene ikuisuuksia, kun valitset mahdollisimman halvan kulutusluoton. Tämä onnistuu kilpailuttamalla kulutusluotot sivuillamme, ja siten saat parhaimman tarjouksen useammalta pankilta ja pääset järjestämään unelmiesi häät.

Koska kulutusluottoa haetaan pankeilta, koskee sitä toki tietyt vähimmäiskriteerit: hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias, luottotietojen tulee olla kunnossa, kulutusluoton hakijan täytyy asua Suomessa ja saada säännöllistä palkka- tai eläketuloa. Jotta voit hakea kulutusluottoa täytyy sinulla olla vakaat tulot, sillä tämä lainamuoto on tarkoitettu ensisijassa tilapäiseksi avuksi.

Jos nämä kriteerit ovat kunnossa ja häiden järjestäminen on lähitulevaisuuden suunnitelmissa, tutustu rahoitu.fi vertailemaan lainaan ja pääset pian järjestämään juuri sellaiset häät kuin olet aina toivonut. Sitä et tule taatusti katumaan, kun vuosien päästä muistelet ainutlaatuista päivää elämässäsi.

Kilpailuta nyt halvin laina sivuillamme, ja pääset heti häiden suunnittelun makuun!