Rahoitu.fi lainavertailu auttaa halvimman löytämisessä.

Lainavertailu kertoo mistä löytyy halvin laina

Netissä on nykyään monia vakuudettomia kulutusluottoja tarjoavia yrityksiä. Rahoitusyrittäjiä on niin paljon, että ihmisten suhtautuminen niihin ja ylipäätään luoton ottamiseen on muuttunut jopa hieman epäileväksi.

Kulutusluotossa ei kuitenkaan ole kyse mistään sen ihmeellisemmästä kuin tiettyä kulutusta varten otettavasta lainasta. Autokaupan tarjoama autorahoitus on kulutusluotto, siinä missä remonttia varten otettu pankkilainakin.

Ero kulutusluoton ja vanhan ajan pankkilainan välillä on se, että vakuudettoman kulutusluoton voi saada netissä helposti ja nopeasti ilman jonotteluja. Myös lainan kilpailutus ja korkovertailu tapahtuvat nekin nykyään hetkessä muutamaa nappia painamalla.

Voit nopeasti vertailla eri lainantarjoajia täyttämällä ilmaisen hakemuksen alta. Vertailemalla saat aina sinulle halvimman lainan.

Arvioitu Kuukausiera: XX €*

*) Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %.
Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

Jos haluat tietää lisää lainoista sekä niiden vertailusta halvemman lainan saamiseksi, lue lisää seuraavista aiheista.

Lainaa pankista? Näin eri pankkien korot vaihtelevat

Teimme katsauksen eri pankkien ja rahoituslaitosten lainaehdoista. Lainojen vertailu voi olla työlästä ja aikaa vievää hommaa, johon kannattaa paneutua kunnolla, kun haluat halvemman lainan. Alta voit lukea miten pankkien lainakorot vaihtelevat alle 9000 euron lainassa.

Korkojen lisäksi kannattaa huomioida myös muut sivukulut lainassa. Lainanhoitomaksut, asiointikulut sekä muut hoitopalkkiot lainan muutoksissa voivat tuoda paljon eroa maksuihin, joita kuukausittain maksat lainasta. Vertailemalla rahoituslaitoksia ja yhdistämällä useat pienemmät lainasi yhdeksi lainaksi saat selvää säästöä näistä kustannuksista.

Onko vakuudeton pankkilaina kallis?

Kulutusluottoja pidetään usein kalliina, sillä suurimmalla osalla suomalaisista on kokemusta vain opintolainasta ja asuntolainoista. Asuntolainan alle prosentin suuruiseen korkoon verrattuna oikeastaan mikä tahansa pankkilaina saattaa tuntua kalliilta. Tällaiset unelmakorot kannattaa lainamarkkinoilla unohtaa, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö lainaa voisi saada edullisesti. Siihen voi vaikuttaa ihan itse joko laina-aikaa lyhentämällä tai vakuutta lisäämällä.

Myös ilman vakuutta on mahdollista saada laina. Vakuudeton kulutusluotto on vakuudellista lainaa hieman kalliimpi, sillä pankki ottaa suuremman riskin lainatessaan rahaa ilman takaajia tai vakuuksia. Mutta lainanvertailupalvelun avulla myös vakuudettoman lainan voi nykyään löytää varsin kilpailukykyiseen hintaan.

Lainavertailu paljasti suuret korkoerot

Lainavertailu

Vertailimme kahdentoista Suomessa toimivan pankin ja rahoituslaitoksen tarjoamia vakuudettomia kulutusluottoja 8500 euron lainalle. Alta näet missä pankissa on paras korko lainalle ja kuinka paljon pelkkä korko voi vaihdella pankin ilmoittamien lainalaskurien kautta arvioiden.
Vertailua pankkien välillä kannattaa tehdä säännöllisesti joka vuosi, koska lainaehdot ja korot vaihtelevat paljon.

8500 euron lainat vertailussa eri rahoituslaitoksissa ja pankeissa

1. Bigbank 4,68 %
2. Komplett Bank 4,9 %
3. OP Täsmäluotto 6,19 % (3 kk Euribor + 6,5 %)
4. Bank Norwegian 6,99 %
5. Resurs Bank 7,59 %
6. Monobank 7,68 %
7. Nordea Joustoluotto 7,69 % (3 kk Euribor + 8,0 %)
8. Instabank 7,99 %
9. Santander 8,69 % (3 kk Euribor + 9,0 %)
10. TF Bank Credento 8,97 % (12 kk Euribor + 8,97 %)
11. POP Pikalaina 9,9 %
12. S-Pankki 11,69 % (3 kk Euribor + 12,0 %)

Kulutusluottojen korkovertailu* – päivitetty 6/2019

Korkovertailun tarjoukset ovat pankkien antamia esimerkkitarjouksia, jotka voivat nousta riippuen lainanottajan takaisinmaksukyvystä. Testi osoittaa kiistatta, että vertailuja kannattaa tehdä, sillä lainojen hintahaitari voi olla varsin suuri. Ero testissä olleiden pankkien halvimman ja kalleimman koron välillä on jopa 7 prosenttia.

* Pankkien vakuudettoman kulutusluoton alkaen korko 8500 euron lainalle. Tiedot kerätty yritysten nettisivuilta kesäkuussa 2019. 3 kk Euribor = -0,311 % ja 12 kk Euribor = -0,12 %.

Miten asiointimaksut nostavat lainan hintaa?

Pelkkä viitekorkojen vertailu ei kuitenkaan kerro koko totuutta lainan hinnasta. Lainoja vertailtaessa tulisi muistaa, että pankin tarjoama marginaali on aina henkilökohtainen. Marginaali on suhteessa pankin arvioon lainanottajan takaisinmaksukyvystä. Todelliseen vuosikorkoon vaikuttavat myös pankin veloittamat asiointimaksut: lainan käsittelykulut, muutoskulut, avaus- ja tilinhoitomaksut. Asiointimaksuissa voi olla suuriakin eroja.

Lainan hintaa laskettaessa kannattaa huomioida myös joidenkin pankkien tarjoamat edut ja bonusjärjestelmät. Kymmenien tai satojen eurojen bonukset vuodessa laskevat lainan todellista vuosikorkoa huomattavasti.

Mistä paras korko lainalle?

Monesti lainanottajat ajattelevat, että paras tarjous löytyy aina omasta pankista. Näin on helppoa luulla varsinkin silloin, kun kaikki raha-asiat asuntolainasta vakuutuksiin ovat vuosikausia olleet samassa pankissa. Monelle lainaa vertaavalle tuleekin yllätyksenä, että halvin tai itselle paras laina saattaakin löytyä jostain aivan muualta – eikä välttämättä edes perinteisestä pankista.

Markkinoille tulleilla rahoituslaitoksilla on tänä päivänä erittäin kilpailukykyisiä lainoja, ja myös siksi laina kannattaakin aina kilpailuttaa ensin. Suuremmissa lainoissa ero voi olla satoja ellei tuhansia euroja, ja pienimmissäkin lainoissa voit kilpailutuksen ansiosta säästää useita kymppejä vuodessa.

Koska markkinoilla on paljon uusia ja itselle tuntemattomia toimijoita, kannattaa lainojen kilpailutus tehdä luotettavan vertailupalvelun kautta. Rahoitu.fi -lainanvertailupalvelun yhteistyökumppanit ovat tunnettuja ja vakavaraisia lainanmyöntäjiä, joista jokaisella on Suomen Finanssivalvonnan hyväksyntä.

Lainojen yhdistäminen alentaa todellista vuosikorkoa

Kilpailutuksen yhteydessä kannattaa pohtia myös vanhojen lainojen yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Lainojen yhdistämisellä kokonaisvelalle on mahdollista saada pienempi korko ja samalla säästöä syntyy useamman yksittäisen lainanhoitomaksun poistumisesta.

Lainat yhdistämällä on pienemmän koron lisäksi mahdollista saada myös kuukausierää huomattavasti alemmaksi. Varsinkin maksujen kanssa kamppailevalle velalliselle lainojen yhdistäminen voi tuoda kaivattua taloudellista helpotusta arkeen.

Millaisen lainan sinä voisit saada?

Mietitkö minkälaista säästöä voisit saada lainavertailulla? Rahoitu.fi palvelussa voit tarkistaa helposti ja nopeasti minkäsuuruisen lainan voisit saada juuri nyt. Kaiken lisäksi lainavertailu on ilmainen palvelu eikä se sido sinua mihinkään. Lähetä ilmainen hakemus ja saat tarjoukset nopeasti sähköpostiisi. Voit tehdä päätökset sen jälkeen, kun olet saanut kaikki tarjoukset ja valita sinulle sopivimman ja halvimman lainan.

Vertaile lainoja kätevän lainalaskurin avulla!