Lainavertailu nopeasti ja maksutta | Rahoitu.fi
Kaikkien uusien lainojen nimelliskorko 4,5%-10% 30.9.2021 asti. 1.10.2021 alkaen lainasopimuksen mukainen.

Lainavertailu nopeasti ja maksutta

Lainojen vertaileminen ei ole koskaan ollut niin helppoa, kuin mitä se tänä päivänä on. Koska lainavertailun tekeminen on ilmaista, eikä velvoita mihinkään, voi vertailun tehdä jo vaikka siinä vaiheessa, kun vasta harkitsee lainan ottamista.
Lue lisää

Miksi lainaa kannattaa vertailla?

Lainoihin kuuluu kuukausittaisen lainanlyhennysten ja koron lisäksi monia muitakin kuluja, jotka on helppoa jättää lainaa otettaessa huomioimatta. Tämä ei kuitenkaan kannata. Todellisuudessa kulut ja korko vaihtelevat huomattavasti pankkien ja muiden lainanantajien välillä, minkä vuoksi lainan ehtoihin kannattaakin aina tutustua huolella. On tavallista, että alun perin edulliselta näyttävä laina tuleekin huomattavasti luultua kalliimmaksi. Tällöin laina, jonka tarkoitus on ollut helpottaa elämää, tekeekin elämästä hankalaa, varsinkin silloin, jos maksat jo valmiiksi muita lainoja pois tai saamasi lainan maksuehdoissa ei ole tarvitsemaasi joustoa lyhennysvapaan muodossa tiukempina kuukausina. Tässä päästäänkin siihen, että lainoja on tarjolla useampia erilaisia. Tarvitsetko perinteistä käyttöluottoa vai sopisiko joustoluotto paremmin sinun tarpeisiisi? Hakemuksen tekemällä pääset vertailemaan keskenään myös näitä erilaisia lainamuotoja.

Perinteisesti ihmiset hakevat lainaa omasta pankistaan, mutta tällöin lainanhakijalta jää kokonaan väliin lainan vertaileminen ja mahdollisuus edullisempaan lainaan. Oman pankin laina ei välttämättä ole kaikkein edullisin laina. Kun lainahakemuksen tekee Rahoitu.fi -palvelun kautta, mukana ovat myös monet perinteiset pankit, jopa se ’oma pankki’. Kun pankki tietää, että tarjouksen tekijöitä on useampia, on tarjous lähes poikkeuksetta edullisempi, kuin jos menisit kysymään sitä suoraan pankista. Kilpailutus ja vertailu tuo aina säästöjä hakijalle verrattuna siihen, että kilpailutuksen ja vertailun jättää kokonaan tekemättä. Tänä päivänä pankkeihin myös joutuu varaamaan ajan, jotta pääsee keskustelemaan lainaneuvottelijan kanssa, sillä pankit ovat siirtäneet palveluitaan verkkoon ja sen myötä vähentäneet konttoreidensa aukioloaikoja. Onkin siis paljon fiksumpaa tehdä lainahakemus verkossa, Rahoitu.fi -palvelussa, jolloin säästät aikaa ja saat useampia tarjouksia, joiden ansiosta voit myös säästää rahaa.

Lainojen vertailu ja lainantarjoajien kilpailuttaminen takaa, että löydät markkinoilta lainan, jonka lainakulut ovat edullisimmat juuri sinun lainallesi. Jo parin tuhannen euron suuruisessa lainassa kalleimman ja halvimman lainan välille kertyy eroa helposti jopa toista sataa euroa lainakuluissa. Lainoja kannattaa vertailla, koska eri lainantarjoajilla on erilaiset kriteerit lainojen tarjoamiseen, ja nämä kriteerit vaikuttavat muun muassa lainan korkoon. Saatat ajatella, että samansuuruisessa lainassa on kaikilla rahoituslaitoksilla samankokoinen korko, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Todellinen vuosikorko on se, jota kannattaa tarkastella, sillä siihen on laskettu mukaan kaikki lainaan liittyvät maksut, avausmaksu, mahdollinen tilinhoitomaksu tai muu kuukausimaksu. Osa rahoituslaitoksista ei käytä esimerkiksi kuukausimaksuja tai tilinhoitomaksuja, joten siinä syntyy jo suuri säästö ja se on nähtävissä todellisessa vuosikorossa.

Lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia, ja ne perustuvat hakijan antamiin tietoihin sekä hänen hakemansa lainan suuruuteen. Joten kahden eri ihmisen hakiessa lainaa, saavat he todennäköisesti erilaiset tarjoukset, koska heidän varansa, palkkatulonsa ja jo olemassa olevat velat eivät ole samanlaiset. Mieti myös tarkkaan, millainen on sinulle sopiva lainan takaisinmaksu aikataulu? Eri lainantarjoajat myös painottavat eri asioita, tästä syystä lainatarjoukset eri tarjoajien välillä ovat erilaisia. Itselleen sopivimman ja edullisimman lainan voi löytää ainoastaan vertailemalla lainoja.

Miten lainavertailu toimii?

Rahoitu.fi -sivustolla vakuudettomat lainat voi vertailla nopeasti ja helposti. Suuren tarjonnan, eli useamman lainantarjoajan ansiosta vertaileminen on helppoa ja nopeaa. Hakijan tarvitsee vain täyttää lainahakemus, joka sen jälkeen toimitetaan kaikille Rahoitu.fi -sivuston yhteistyökumppaneina toimiville lainantarjoajille. Tämän jälkeen lainantarjoajat tekevät hakijalle lainatarjouksen, joka perustuu hänen hakemuksessansa antamiinsa tietoihin, joita ovat lainan määrä, haluttu lyhennysaika, henkilön palkkatiedot ym. Näiden tietojen perusteella lainantarjoajat laskevat henkilökohtaisen tarjouksen. Riippuen hakemuksen teon ajankohdasta, lainatarjouksia voi saada tunnin sisällä. Yleensä tarjoukset kaikilta halukkailta tarjoajilta tulevat yhden vuorokauden kuluessa.

Hakija voi lainatarjousten saamisen jälkeen rauhassa vertailla saamiaan tarjouksia. Tällöin hän voi keskittyä tutkimaan lainojen ehtoja ja niiden korkoja ja vertailla niitä keskenään. Kiinnitä vertailussa huomiota etenkin todelliseen vuosikorkoon, johon sisältyy kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksu, hoitomaksu ym. Lainan nimelliskorko voi olla alhainen, mutta todellinen vuosikorko paljastaa sen, kuinka paljon muita kuluja lainantarjoaja lainasta perii. Kukaan lainantarjoajista ei hoputa tekemään valintaa eikä hakija ole velvollinen valitsemaan mitään hänelle tarjotuista lainatarjouksista, jos hän niin päättää. Eli hakemuksen voi tehdä rauhallisin mielin, sillä se ei velvoita ottamaan lainaa.

Lainavertailu tuo säästöä

Rahoitu.fi ei suosi mitään tiettyä lainantarjoajaa, vaan lainanhakija saa tarjouksen kaikilta niiltä Rahoitu.fi yhteistyökumppaneina toimivilta rahoituslaitoksilta, jotka ovat valmiita tarjoamaan hakijalle hänen toivomansa lainan hänen antamiensa tietojen perusteella. Rahoitu.fi ei myöskään ohjaa hakijaa valitsemaan tiettyä lainaa, vaan päätös on täysin hakijan itsensä tehtävissä, sillä jokainen tietää parhaiten itse, mikä on hänelle sopiva laina.

Miksi en saa lainatarjouksia?

On olemassa kaksi syytä sille, että lainanhakija ei saa lainatarjouksia. Ensimmäinen syy on se, että olet hakenut oman taloutesi kannalta liian suurta lainaa. Lainantarjoajat tarkastelevat takaisinmaksukykyä sekä kuukausittaisen lyhennyksen vaikutusta talouteen ja käteen jäävään rahaan, joka taloudella jää käytettäväksi kiinteisiin menoihin, kuten asuminen ja liikkuminen, ruoka ym. Jos tämä summa jää kuukausilyhennyksen suuruuden takia liian pieneksi, ei lainaa tarjoava taho tee tarjousta. Tästä syytä onkin tärkeää miettiä tarkkaan se lainasumma, jolla hakemuksen lähtee tekemään.

Toinen syy siihen, miksi et saa lainatarjouksia on se, että luottotietosi eivät ole puhtaat. Jo henkilöllä on maksuhäiriöitä, eivät luotonantajat tee lainatarjouksia. Verkosta löytyy joitakin lainantarjoajia, jotka mainostavat, että antavat lainaa myös luottotiedottomille hakijoille, mutta tällaisissa lainoissa on todella korkeat korot ja kulut, ja lainantarjoajatkaan eivät välttämättä ole ihan luotettavimmasta päästä, joten tällaista lainaa ei todellakaan kannata lähteä edes harkitsemaan. Lainojen hakeminen ja vertaileminen kannattaa aina hoitaa luotettavan tahon kautta. Jos sinulla on luottohäiriöitä, silloin on ehkä parasta kääntyä oman pankin puoleen ja keskustella heidän kanssaan mahdollisuuksista laittaa asiat kuntoon.

Lainaa hakevan henkilön tulee täyttää tiettyjä kriteerejä voidakseen saada tarjouksia lainanantajilta

  • vähintään 20-vuoden ikä
  • luottotiedot kunnossa
  • asuinpaikka vakituisesti Suomessa
  • säännölliset palkka- tai eläketulot
  • tili suomalaisessa pankissa

Jos et saa lainatarjouksia, jokin näistä mainituista kriteereistä ei täyty sinun kohdallasi, ja siksi lainantarjoajat eivät ole valmiita tekemään sinulle lainatarjousta.

Yhteistyökumppanit

BRAbank
Risicum FI
GF Money
Lainasto
Banknorwegian
Kaarnalaina
Halino
Bondora
Collector
Svea
Credigo
Avida
Komplett Bank
Resurs Bank
Nordax Bank
Bigbank
Credit24
Laina.fi
Balanzia
TF Bank Laina
Instabank
Lainaamo
Fellow Finance
EuroLoan
My Lender

Yhteishakijan kanssa lainatarjouksen saaminen on helpompaa

Lainaa ottaessa kannattaa ottaa huomioon myös se, että jos lainaa hakee yhdessä toisen hakijan kanssa, on lainatarjouksen saaminen huomattavasti helpompaa. Kahden henkilön tulot ovat aina parempi tae lainan saamiselle kuin yhden henkilön tulot. Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa onkin siis jotain, mitä kannattaa harkita, jos vain sellainen mahdollisuus on olemassa. Etenkin suurempien lainasummien yhteydessä yhteishakijan kanssa haettu laina on varmempi tae sille, että tarjouksia tulee useammilta rahalaitoksilta.

Rahoitu.fi -sivustolla lainojen vertaileminen on ilmaista

Turvallinen, nopea ja ilmainen. Siinä kolme sanaa, jotka kuvaavat hyvin Rahoitu.fi -sivuston tarjoamaa lainanvertailu palvelua. Rahoitu.fi -sivustolla lainahakemuksen tekeminen ja lainojen vertaileminen on aina ilmaista, eikä lainanhakijaa ole velvoitettu mihinkään. Rahoitus.fi on luotettava suomalainen lainan vertailu- ja välityspalvelu, joka palvelee kaikkia suomalaisia lainanhakijoita ollen heidän apunaan löytämässä itselleen parhaan mahdollisen heidän talouteensa sopivan lainan.

Rahoitu.fi yhteistyökumppaneina on luotettavia ja rehellisiä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat kulutusluottoja suomalaisille lainanhakijoille. Yhteistyökumppaneita on yli 20, joten tehdessään hakemuksen Rahoitu.fi -sivuston kautta, hakija tulee saamaan useita lainatarjouksia, jotka kaikki ovat pankkien yksinomaan kyseiselle hakijalle laskemia tarjouksia. Teemme yhteistyötä tunnettujen ja vakavaraisten pankkien ja luotonmyöntäjien kanssa, ja heillä kaikilla on Suomen Finanssivalvonnan hyväksyntä. Rahoitu.fi -palvelulle on myös myönnetty oikeus käyttää avainlipputunnusta, mikä on osoitus luotettavasta suomalaisesta yrityksestä.

Rahoitu.fi tarjoaa myös ystävällisen ja asiantuntevan asiakaspalvelun, joka auttaa hakijoita lainoihin ja lainojen hakemiseen ja vertailemiseen liittyvissä kysymyksissä. Etenkin ensimmäistä kertaa lainaa hakeville henkilöille asiakaspalvelu voi toimia suurena apuna. Sivustolta löytyy paljon tietoa erilaisista lainoista sekä tarinoita oikeista henkilöistä, jotka ovat saaneet talouteensa apua hakemalla lainaa ja vertailemalla niitä Rahoitu.fi -sivuston kautta. Sinäkin voit olla yksi niistä, joka yhdistää vanhat lainat, toteuttaa unelmansa tai yllättää kumppaninsa, kun teet lainavertailun sivustomme kautta.

Vertaile lainat ja hae lainaa Rahoitu.fi -sivustolla

*) Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.